hirdetés

Termelők - éttermesek találkozója

Termelők-éttermesek találkozót szerveznek a Gasztrohősök Budapesten, a BGE Markó utcai épületében.

hirdetés

Szeptember 6-án kerül sor a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Markó utcai épületében a termelő-étterem találkozóra, ahová várják a szervezők a jó minőségű hazai alapanyagokat kereső séfeket, étterem tulajdonosokat. A 2015-ben életre hívott esemény célja, hogy elindítsa a párbeszédet, a beszállítói együttműködések kialakulását a hazai termelők, környezetbarát szolgáltatást nyújtó cégek és a vendéglátóhelyek között.

“Sokszor hallottuk a vendéglátóhelyektől, hogy nagyon nehéz megtalálni a jó minőségű árut kínáló, megbízható termelőket, akikkel együtt tudnak dolgozni. Ezért elindítottuk a Gasztro Randit, hogy minél több helyi alapanyagból készült étel kerühessen a vendégek tányérjára.” - mondta Vighné Boóc Judit az alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.

A tavalyi évben nem csak a fővárosban, hanem két vidéki helyszínen; Balatonszárszón és Egerben is találkozhattak a termelők és az éttermesek, így az összes eddigi esemény során több, mint száz termelő és vendéglátóhely találkozott egymással és kialakult több együttműködés is.

A civil szervezet és a Budapesti Gazdasági Egyetem 2016 óta működnek együtt. Az oktatási intézmény Fenntarthatósági Stratégiájához jól illeszkedik a Felelős Gasztrohős célja - a felelős étkezés elterjesztése és a hazai vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseinek segítése - ezért a két szervezet a későbbiekben is tervez együttműködéseket.

 

 

 

(forrás: Felelős Gasztróhős / Vendég)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk