Thaiföldtől Jamaicáig az Aviareps-szel

Külföldi partnerei bevonásával a héten négy várost (Győr, Budapest, Debrecen, Szeged) érintő road-shown vesz részt az Aviareps, amelyen számos desztináció mellett szolgáltatók (légitársaságok, autókölcsönző, biztosító, hajóstársaság) is bemutatkoznak.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Philadelphia legalább két éjszakás város, hiszen itt történelem, építészet, művészetek és sport egyaránt várja a látogatókat – derült ki a Visit Philadelphia előadásából. A tavaly óta Budapestről közvetlen járattal is elérhető pennsylvaniai metropolisz repülőtere a kiváló átszállási lehetőségek mellett a városba való gyors bejutást is kínálja, miközben vonattal New York és Washington is gyorsan elérhető. Szállodái széles választékban és kiváló áron foglalhatóak, a vásárlás itt adómentes, miközben a városban 1500 étterem, számos sörkert, kiváló termelői piac is található. Neves múzeumaiban híres alkotások tekinthetőek meg, miközben a város több ezer házfalát az itt élő helyi művészek festményei borítják.

Jamaicán nem csak zenét és napfényt, hanem változatos domborzatot és élővilágot, különleges pácolással készülő ételeket és vidám embereket is találunk. Mi több, a híres jamaicai bobcsapat ihlette pályán is száguldhatunk Ocho Riosban, amely mellett további öt terület (Montego, Port Antonio, Kingston, South Coast és Negril) vár egyedi attrakciókkal, a madárlestől a kávéültetvényeken át a rumfőzdékig. És bár Európából csak néhány városból indul ide közvetlen járat, minden fontosabb amerikai légikikötőből eljuthatunk ide.

A Seychelles-szigetek 150 millió éves koruk ellenére még érintetlenek, és továbbra sem fenyegeti őket a tömegturizmus veszélye. Az Indiai-óceánban elterülő csoport 41 gránit és 74 korallszigetből áll, és a helyiek mindkét típus meglátogatását javasolják. Itt található az igazán kicsi főváros, Victoria, Mahe szigetén, míg Praslinen a Vallé de Mai világörökségi erdeje, a világ legnagyobb kókuszai és a csak itt élő fekete papagáj vár. Bird Islanden megismerhetjük Esmeraldát, a világ legöregebb, 200 éves teknősét, La Digue-ben pedig ritka madarakat és színes halakat figyelhetünk meg. És a közvélekedéssel ellentétben a Seychelles-szigeteken nem csak luxusszállodákat találunk: helyi magánszállásokon és bungalókban is élvezhetjük a nyaralást.  

A Dominikai Köztársaságba utazóknak jó hír, hogy immár a repülőjegy ára tartalmazza a 10 dolláros vízumot is, így ezt nem kell külön intézni. Az érdeklődés a karib-tengeri ország iránt töretlen, és egyre többen használják ki a sokszínű szabadidős lehetőségeket, a golfozástól a búvárkodásig vagy éppen Santo Domingóban Amerika legrégibb épületeit járják végig, még mielőtt belevetnék magukat a térség gasztrofővárosának ízvilágába.

Vidám emberekből Thaiföldön sincs hiány, ennek is köszönhető, hogy a délkelet-ázsiai ország továbbra is a közép-európai turisták közkedvelt célállomása. Tavaly 42 ezer honfitársunk járt itt, ami 17,5 százalékos bővülést jelentett, és a Thai Idegenforgalmi Hivatal bízik benne, hogy Bangkok, Pattaya, Phuket, Krabi, Koh Samui és Hua Hin továbbra is fontos attrakció lesz a magyar piacon.

Thaiföld népszerűségét bizonyítja, hogy az Unitravel idén télen összesen 20 dátummal hirdetett meg  Bangkokot tengerparti nyaralással kombináló túrákat, de immár angkori kiegészítés is kérhető az utakhoz. A tour operator Dominikára négy turnust is indít, míg az Egyesült Arab Emirátusokban Dubaiban városlátogatást, Ras el Khaimah-ban all inclusive nyaralást kínál, és Vietnámba is indít izgalmas programot, a számos kulturális körutazás és európai városlátogatás mellett.

Az Aegon Biztosító idei utasbiztosítási árbevétele eléri a kétmilliárd forintot, és nem csupán az utasoknak, hanem az utazási irodáknak és utazásszervezőknek is számos terméket kínálnak, és hamarosan a IATA-biztosítás is elérhető lesz náluk.

A prezentációk után az Aviareps munkatársai is beszámoltak az általuk képviselt 12 légitársaságukról, kiemelve néhány nagyobb partnert (CSA, Alitalia, Ethiopian Airways és a Condor), illetve megemlítették az autókölcsönző Europcar, az immár 30 márkát tömörítő Marriott szállodalánc és a luxusutazást a tanulással kombináló Hapag-Lloyd Cruises újdonságait is.


Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét jelentős fennakadások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.