hirdetés
hirdetés

Tilos hógolyózni Wisconsin egyik városában

Betiltotta a hógolyózást a Wisconsin állambeli Wausau, mert a polgármester szerint "nem dobálunk emberekre mindenféle dolgot".

hirdetés

A Fox News szerint a tiltás közterületen érvényes, így a hógolyózni vágyók a saját ingatlanjaikban még bátran dobálhatják egymást. Azon sem lepődnénk meg, ha ez után Wausauban esténként privát hógolyó partikat tartanának.

Robert Mielke polgármester a közbiztonság fokozása miatt rendelte el a hógolyózási tilalmat. Szerinte a józan ész is ezt diktálja, mivel - mint fogalmazott - "nem dobálunk a másikra mindenféle tárgyakat."

Arról a helyi média sem tudott információt szerezni, hogy a tiltást hogyan fogja a város vezetése betartatni a lakosokkal. A szabályszegőket 114 dollár, mintegy 35 ezer forint pénzbírsággal is sújthatják. Magyarországon ekkora összegű büntetés jár egy kisebb mértékű gyorshajtásért.

Wisconsinban Wausaun kívül további hat városban tilos még a hógolyózás.

Az Egyesült Államokban többször fordult már elő, hogy egy ártatlannak tűnő hógolyózásból letartóztatásig fajuló incidens lett. Seattle-ben idén februárban egy autós azok köz hajtott, akik hógolyót dobtak autójára. Később a vezetőt letartóztatták.

(forrás: Fox News)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk