hirdetés
hirdetés

Tíz év börtönt kockáztat, aki megsérti a brit beutazási rendeletet

Súlyos szankciókkal igyekszik a brit kormány elejét venni a koronavírus terjedésének - írja a hvg.hu.

hirdetés

Az egészségügyi miniszter szigorú rendeletet jelentett be, mely 10 napos karantént ír elő olyan külföldieknek, akik súlyosan fertőzött országokból érkeznek Nagy-Britanniába – írja a Guardian. Az intézkedés a tervek szerint jövő hétfőn lép életbe Nagy Britanniában.

1750 fontot kell fizetni a karanténhotelben eltöltött 10 napért azoknak, akik a 33 súlyosan fertőzött államból kívánnak belépni Nagy-Britannia területére. A vörös listát, amely a súlyosan fertőzött államokat tartalmazza, állandóan frissítik. Aki hazudik arról, hogy honnan érkezett, és hol járt a megelőző időben, az 10 ezer fontos pénzbüntetést és maximum 10 éves börtönbüntetést kaphat. A vörös listán jelenleg Portugália, Latin-Amerika sok országa, Afrika déli részének államai és az Egyesült Arab Emirátusok szerepelnek.


Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a londoni parlamentben elmondta, hogy 16 szállodával már megkötötték a karanténszerződést, és másokkal is tárgyalnak erről.

Közben a skótok még szigorúbb rendeletet hoztak a Covid–19-világjárvány ügyében. E szerint minden külföldi utasnak karanténba kell vonulnia nemcsak azoknak, akik a vörös listán szereplő súlyosan fertőzött államokból érkeznek Skóciába.

A szigorú szabályokat a brit kormány azzal indokolja, hogy Európában a legtöbben itt haltak meg a Covid–19-járvány következtében.

Az új rendelet a légitársaságokat kötelezi arra, hogy még az utazás megkezdése előtt győződjenek meg arról, hogy az utas nem járt-e a közelmúltban egy súlyosan fertőzött államban.

Matt Hancock egészségügyi miniszter elmondta azt is, hogy jövő hétfőtől, aki nem veti magát alá a kötelező vírustesztnek a repülőtéren, az 1000 fontos pénzbüntetést fizethet. Ha pedig a karanténidőszakot nem hajlandó a kijelölt szállodában eltölteni, akkor a pénzbüntetés 5-10 ezer font lehet – idézi a Guardian a brit egészségügyi minisztert.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai