Tökéletes napkezdés a Damniczki cukiban

Télen - nyáron mindig találni valami különlegeset a Damniczki cukiban. Most kipróbáltuk a tökéletes francia reggelit is.

Milyen egy reggeli a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúrában? Ezt nem könnyű szavakba önteni. Annyi biztos, hogy a hozzávalók közül itt száműzték a mesterséges anyagokat és ízfokozókat és eredeti, lehetőleg szezonális gyümölcsöket, zöldségeket, bioélelmiszereket használnak termékeikhez.

Ehhez nagyszerű beszállító partnerre is találtak Markovics Gergely, a The Mill kézműves pékség pékmesterének személyében, aki szerint lehet, hogy ezek a termékek kisebb méretűek, mivel nincs bennük adalékanyag és térfogatnövelő szer sem, ugyanakkor beltartalmuk nagyobb, ezért sokkal laktatóbbak.

"Én úgy szeretem a túrósbatyut, ha az túrós! Kanállal mérjük rá a túrót, minden batyuban 5 dkg nagyon finom biotúró van. Túró és túró között is nagy különbség van, itt minden tejtermék szabadon tartott tehenektől származik" - fűzi hozzá büszkén. 

Mi megkóstoltuk a tormás, medvehagymás, kápiapaprikás sonkás hajtást és a legújabb terméküket a vegetáriánus kosárkát is, mely olyan kapós volt, hogy aki nem kapott idejében észbe, sajnos lemaradt róla.

Egyébként 50-60 péksüti van rendszeresen a termékpalettán, de ebben mindig vannak szezonális termékek is, melynek nagy jelentőséget tulajdonít Gergő. Úgy látja, hogy a reggelinek mostanában egyre nagyobb kultusza van a városban, egyre népszerűbbek a jó reggelizőhelyek is. Vannak olyan cégek is, ahová naponta szállítják reggeli kínálatukat.

Ami azonban érdekes, hogy a reggelizővendégek nagy része nem munka előtt, hanem munka közben jön ide, ugyanis üzleti partnerekkel találkozik. Ezért ma már a péksüti nem csak a reggelihez köthető, hanem a délutáni kávé mellé is.

A reggeli élménynek része a jó kávé

Az igazi franciás reggeli élményéhez hozzájárulnak a gondosan válogatott alapanyagokból készült kávés italok is. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ezeket milyen alapanyagokból, mivel és ki készíti - hívta fel a figyelmünket Gyuricza Brigitta a cukrászda díjnyertes baristája.

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra kávékínálatában megtalálható a közkedvelt kiváló minőségű  olasz espresso, de az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület-szelektált kávé is és a baristák a filterkávé készítés világában szintén otthonosan mozognak.

Természetesen a kávék mellett elérhetők a különleges italok is, mint például a gyömbéres rozmaringos vagy csipkés tárkonyos vagy éppen a narancsos ánizsos limonádé, melyek forró és hideg változatban egyaránt nagy slágernek számítanak. Egy probléma van csak, ha valaki megkóstolja, könnyen függővé válhat!

 Előtérben a szezonalitás

A Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra elkötelezett híve a szezonalitásnak, a fagylaltpultban már jelenleg is 24-féle szorbet és tejes fagylalt található, de a nyári szezonban 52 tégelyes a szortiment.

A kedvelt klasszikusok – vörösboros málna, gyömbéres maláta, sós vajas kukorica - mellett számtalan újdonság is fellelhető a pultban, ilyen többek között a szomolyai fekete cseresznye szorbet vagy a tavasz sztárja, a mascarponés medvehagyma.

Saját gyümölcsfeldolgozónk van a cukrászüzem mellett, ahol a hűtőben megtalálhatók a frissen pürésített gyümölcsök, ezekből készülnek a fagylaltok, az 1400 méteres cukrászüzemünkben. A minőségből cukrászunk, Damniczki Balázs nem enged. Balázs kísérletező kedvű, a  desszertválaszték is az évszaknak megfelelően változik - meséli Tóth Viktor tulajdonos. Most a legújabb kedvenc a sósmogyorós mousse desszert fekete szójaszósszal, mely természetesen fagyi változatban is kapható.

A Herczegprímás utcai üzlet mindenesetre magasra tette a mércét és annak ellenére, hogy előttük minden fel van túrva a júliusban nyíló sétálóutca építése miatt, a törzsvendégek nem tágítanak. Ezután mi sem fogunk!

 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.