hirdetés
hirdetés

Töltődjön fel Lengyelországban!

Lengyel népművészek, egészségturisztikai szolgáltatások és széles programkínálat várja a Lengyelországba látogatókat.

hirdetés

E hét végéig még találkozhatnak az érdeklődők a Nagyvásárcsarnokban a lengyel népművészek termékeivel, népzenéjével és táncával, valamint válogathatnak a turisztikai információs anyagok gazdag tárházából. A lengyel Biernacki cég is bemutatja marhahús készítményeit. Bakonyi Erika igazgató (Lengyel Idegenforgalmi Képviselet) tájékoztatása szerint 10 éve indították el e sikeres rendezvényt azzal a céllal, hogy az utazási vásárokat nem látogató célközönséget is elérjék.

Sikeres évet zárt tavaly a lengyel turizmus: 15,8 millió (+6,9%) külföldi turistát regisztráltak. Legfontosabb küldőországaik a közeli Németország, Csehország, Litvánia, Ukrajna, Fehéroroszország, Oroszország. A magyar turisták száma is mintegy 10 százalékkal növekedett. A tengeren túlról érkezők után a beloruszok költötték a legtöbb pénzt lengyelországi tartózkodásuk során. A turisták 66%-a egyénileg szervezi meg útját.

Krakkó
Krakkó

Termálvíz és kerékpárút

Az idei év kiemelt terméke az egészségturizmus. Több mint 40, erdős környezetben fekvő helység kapta meg a gyógyüdülő címet. A tengerparti sós levegő, a híres sóbarlangok az asztmás gyermekeket segítik a gyógyulásban. Gyógytermálvízzel is több üdülőhely rendelkezik, köztük a legújabb a Zakopanétól mindössze pár kilométerre fekvő Bialka Tatrzanskán található termál-gyógyfürdő és szállodakomplexum. A magyar turisták közül egyre többen keresik fel a Mazuri-tavak vidékét; de nemcsak a vízísport, hanem a kerékpározás hívei is megtalálják a számításukat: Lengyelország 70 ezer kilométer kiépített kerékpárúttal rendelkezik.

Krakkó
Krakkó

Lengyelország idén is színes programkínálattal várja a kül- és belföldi turistákat. Az I. Világháború kitörésének századik évfordulójával kapcsolatos megemlékezések középpontjában a magyarok számára nagyon fontos erőd, Przemysl áll. Zarándokvonatok indulnak Czestochowába és Krakkóba. Hat lengyel városban rendezik meg az idei Röplabda VB-t, az eseményt a Facebookon nyereménnyel kecsegtető játékkal népszerűsítik. A programok nem merülnek ki ennyiben, Elton John például novemberben Krakkóban koncertezik.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai