hirdetés
hirdetés

Top Ausztria: erős volt a nyár

A TOP Ausztria szeptember elsejei találkozóján a Mercure Budapest Metropol szállodában megjelent magyar utazási irodák döntő többsége jó idei szezonról számolt be. Többen kiemelték, hogy elsősorban a céges utaztatás lendült fel újra.

hirdetés

Ausztriát nyári üdülésre a turistáskodást és wellnesst kedvelő családok választják elsősorban. Egyre többen közvetlenül a neten foglalnak, és figyelemre méltó tendencia, hogy a Magyarországon átutazó orosz, ukrán, kínai csoportok idejük egyre nagyobb részét Ausztria legmagasabb kategóriájú szállodáiban töltik. A jelenlévő utazási irodák többsége azért még mindig a téltől vár igazi nagy forgalmat Ausztria irányába.

Kiváló eredményeket tükröz az osztrák turisztikai statisztika: Az idei év első felében rekord számú vendéget fogadtak. A növekmény elsősorban a külföldi beutazóknak köszönhető (+ 5,7% vendég, +22,7% a vendégéjszaka). Bécs a városlátogatások, Stájerország a családi-wellness üdülések terén könyvelhette el a legnagyobb vendégéjszaka számot. A magyar beutazók vendégéjszaka számának növekedése elérte a 11,9 százalékot.

Az Österreich Werbung a jó eredmények dacára sem ül a babérain. Az „Üdülés Ausztriában” márka megerősítésén fáradoznak; a tanulmányt Borsi Valéria ismertetette. A márkaépítés három pillére közül az első: az érintetlen természeti szépségek, az élet élvezetére való nyitottság, a kultúra, a hagyományok ápolása, a szívélyes vendégszeretet. Második az ezekre épülő magas szintű szolgáltatások megléte az élményt nyújtó öt kínálati csoportban. Harmadikként az ezek együttes hatásaként kialakuló életérzés, melyet a tanulmány „Több, mint üdülés, inspiráló felüdülés” szlogenben jelenít meg. Ez tehát a márka ígéret, a többlet érték, amit Ausztria nyújtani tud. Bécsben, központi iroda, az Urlaub Service átfogó információt és hatalmas kiadvány választékot kínál az ország iránt érdeklődő kül - és belföldi turistáknak. 

Az Osztrák Nemzeti Idegenforgalmi Képviselet következő rendezvényei Budapesten:

  • Téli Workshop, szeptember 27-én. (A rendezéssel kapcsolatosan a jelenlévők több módosító javaslatot fogalmaztak meg).
  • Fridge Fesztivál (Hó show helyett!), november 10. -13. között a Műjégpályán. Idén egész osztrák falu épül fel itt, különféle téli aktivitásoknak is helyet adva.
  • TOP Ausztria találkozó, december 8-án.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai