hirdetés
hirdetés

Tovább folytatódik a Condor hosszútávú flottájának megújítása

A Condor összesen 18 új, tengerentúlra szánt repülőgép beszerzését tervezi a hosszútávú flotta megújítási programjának részeként, és a tervek szerint 2024-ig teljesen lecseréli a jelenlegi B767-es gépparkot.

hirdetés

Az A330neo D-ANRB újabb mérföldkövet jelent: A Condor Frankfurtban köszöntötte kilencedik gyári új A330neóját. A D-ANRB lajstromjelű repülőgép szeptember elején érkezett a frankfurti repülőtérre.

Fotó: AVIAREPS
Fotó: AVIAREPS

Az első repülésre múlt héten került sor Kanadába. Ezzel a Condor, a tervek szerint haladva, 2022 vége óta havonta egy repülőgépet fogad, és a megrendelt hosszútávú repülőgépek felét már átvette. A légiflotta legújabb tagjával adtak át először "Tenger" mintára festett A330neo repülőgépet. Ezzel teljessé vált a hosszútávú géppark színválasztéka, és mostantól a vendégek a "Sziget", a "Strand" és a "Tenger" színeiben repülhetnek a világ legszebb úticéljai felé.

"A Condor csapatának nagyfokú elkötelezettségének, illetve az Airbusszal, a beszállítókkal és a hatóságokkal való jól bejáratott együttműködésnek köszönhetően a megrendelt 18 repülőgépből már 9 a flottánk tagja." - mondta Christian Schmitt, a Condor operatív vezetője és felelős menedzsere. "Az új hosszú távú járatokra szánt repülőgépekkel, a kényelemmel, a dizájnnal és a felszereltséggel kapcsolatos visszajelzések nagyszerűek voltak. Büszkék vagyunk arra, hogy ezzel egy teljesen új, a maga nemében egyedülálló Condor fedélzeti élményt kínálhatunk vendégeinknek, valamint hogy 2024-től az összes hosszú távú útvonalon A330neo fog repülni."

A Condor összesen 18 új, tengerentúlra szánt repülőgép beszerzését tervezi a hosszútávú flotta megújítási programjának részeként, és a tervek szerint 2024-ig teljesen lecseréli a jelenlegi B767-es gépparkot. A repülőgépek egyenlő számban repülnek majd mindhárom színben: "Sziget"-zöld, "Strand"-homok és "Tenger"- kék. A felügyelőbizottság emellett további, legfeljebb öt darab A330neo beszerzését hagyta jóvá, melyek megrendelése még nem történt meg. A következő A330neo szintén "Tenger" színben kerül leszállításra, és várhatóan e hónap végén érkezik.

Amint a long-haul  géppark megújítása befejeződik, a Condor rövid- és középtávú flottája következik: a jelenlegi Airbus A320/1 és Boeing 757 típusú repülőgépeket 41 gyári új A32Xneo repülőgép váltja fel, köztük 13 A320neo és 28 A321neo. A tervek szerint 2024-ben és 2025-ben összesen 14 repülőgépet szállítanak le. Hosszú távon a Condor flottája összességében növekedni fog a flottamegújítási program részeként.

(forrás: AVIAREPS Magyarország)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk