hirdetés
hirdetés

Tovább korszerűsíti flottáját az Air France

Megérkezett a tizedik Airbus A220-300-as az Air France-hoz - tájékoztatta lapunkat a légitársaság.

hirdetés

A tervek szerint az Airbus A220-300-as és Airbus A350-900-asok által képviselt, legújabb műszaki fejlesztéseket felvonultató típusok aránya 2030-ra eléri a 70 százalékot a teljes flottán belül. Ez az arány jelenleg 7 százalék.

Az Air France a napokban szimbolikus mérföldkőhöz érkezett, átvette tizedik, új generációs, keskenytörzsű Airbus A220-300-as gépét. Az F-HZUJ lajstromú példány Kanadából (Mirabel) érkezett meg a Charles de Gaulle-repülőtéren lévő bázisra, első kereskedelmi járatán Velence és Párizs között repült.

2025 év végéig további 60 ilyen gépet vesz át a légitársaság, minden évben 15 példány érkezése várható. Menetrend szerint a berlini, milánói, bolognai, római, nápolyi, velencei, barcelonai, valenciai, madridi, lisszaboni, koppenhágai, athéni, helsinki, bécsi, varsói és stockholmi járatokat szolgálja ki, de Budapesten is megfordult már.

Fotó: airfrance.com
Fotó: airfrance.com


A repülőgépet „Auvers-sur-Oise"-ra keresztelték. Ebben a városban is alkottak olyan világhíres, impresszionista festők, mint Paul Cézanne és Vincent Van Gogh. Az Air France 2019-ben vette át első Airbus A350-esét, azóta a légitársaság francia településekről nevezi el repülőgépeit.

Az Airbus A220-300-as kategóriája leginnovatívabb és leggazdaságosabb típusa. Az A318-asokhoz és A319-esekhez képest egy székre vetítve 10 százalékkal alacsonyabb költségszint mellett üzemeltethető, üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása 20 százalékkal alacsonyabb, illetve a gép 34 százalékkal halkabb is.

Az Air France gépei 148 utast tudnak a fedélzetükre venni, az üléskonfiguráció szokatlan, 3-2, így egy sorban hat helyett 5 ülés található, de ennek is köszönhetően az utasok 80 százaléka vagy folyosó, vagy ablak melletti helyet kaphat. A fedélzeten turista és üzleti osztályon lehet utazni, a bőrrel borított, ergonomikus kialakítású ülések a kategóriában a legszélesebbek (48 cm), 118 fokra dönthetők, fejtámlájuk állítható. Az ülés háttámlájából széles asztal hajtható le, pohártartó, USB A és C csatlakozó, valamint telefon/tablettartó is rendelkezésre áll. A kényelmes utazást szolgálják a  nagyobb ablakok, az emiatt fényesebb beltér, illetve a LED-es hangulatvilágítás is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk