Trendi magyar innovációk az Anuga-n

„Változó életstílushoz más élelmiszerek illenek. Új ízekkel, új összetevőkkel készült ennivalókat es italokat várnak minden helyzetben a fogyasztok, hogy érzékeik ünnepelhessenek“. – Ezzel a gondolattal ajánlja az Anuga látogatóinak figyelmébe „Trend zónájuk“ napi öt prezentaciójat a termékfejlesztés aktuális irányairól Patrick Mannion, a holland Innova Market Insight piackutató cég ügyvezető igazgatója. Tudósítónk jelenti Kölnböl:

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Rendszeresen telt házat jelentő nyolcvan embernek mutatják be az étkezési szokások top tíz trendjét.  Egy-egy előadás pedig az aktív táplálkozásról, illetve az alapanyagok előállításának irányító szerepéről szol.

Deminik Herwald ügyvezető igazgató állította össze az „élelmiszerpiaci barométert“. Első számú trend, hogy jellegzetes, egyedülálló legyen egy élelmiszer. Adalékok nélkül, természetes anyagokból készült egységes termek:

„Átlátható legyen az összetétel, az egész feldolgozás es egy termek minden tulajdonsága. Ezeknek a kritériumoknak négyszer annyi tavaly bevezetett új termek felelt meg szerte a világon, mint 2008-ban. Európában tavaly 17 százalékkal emelkedett az ilyen átlátható jellegű termékek száma az előző évhez képest“.


Második a rangsorban, hogy lehetőleg minél több növényt tartalmazzon egy termek. Harmadik pedig, hogy „nagy a nyomás a cukron“. Minél kevesebb cukrot tartalmaz egy élelmiszer, sokszor annál jobban keresik. De a cukormentest is értékelik a fogyasztok, például szénsavas üdítőitaloknál.

A hétfői krónikához tartozik egy kiemelkedő magyar esemény: A kölni vásár Barcarola nevű konferenciatermében élelmiszeripari innovációs és start up fórumot tartott az Agrármarketing Centrum es a düsseldorfi magyar főkonzulátus.

A TE-Food-Erba 96 Kft. Ismertette saját fejlesztésű előállat és élelmiszer nyomon követő rendszerét.
Utána a legújabb trendekbe illeszkedő magyar újdonság következett: Az Absorice cég glutén- es laktózmentes és vegán fehérje szeletet mutatta be.

Az Ice´N`Go pedig különleges, egyedi megjelenésű, prémium kategóriás mélyhűtött desszertjét prezentálta, amely kizárólag természetes alapanyagokból készül, nem tartalmaz tartósítószert  és  mesterséges színezékeket sem. A rendezvény keretében a Debreceni Egyetem es a Bonni Egyetem egy-egy képviselője tájékoztatott a két intézmény közös élelmiszerbiztonsági kutatásainak eredményeiről.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.