hirdetés

Tripla áron alszunk az ősszel

Átlagosan háromszor annyit költünk éjszakánként szálláshelyre ősszel, mint a nyári időszakban – derült ki a Szallas.hu statisztikáiból. A legnépszerűbb célpont a nyáron inkább hanyagolt Budapest, valamint Eger és Sopron.

hirdetés

Míg nyáron a foglalások értéke egy éjszakára átlagosan 6000 Ft volt, addig ősszel ez az érték 17 000 Ft fölé kúszik – ismertette a Szallas.hu. „Ősszel közel 50 százalékkal megnő a foglalások aránya a wellness szálláshelyekre, melyek jellemzően magasabb árkategóriába esnek, így egyfelől ezzel magyarázható a megugrás. Másfelől ősszel csupán átlagosan 2,5 éjszakát töltünk el egy szálláshelyen, szemben a nyári hónapokra jellemző 8 éjszakával, rövidebb időszakra pedig hajlandóak vagyunk többet is költeni” – magyarázta Rácz István, a Szallas.hu Csoport marketingvezetője.

A Top 10 belföldi célpont ősszel
1. Budapest
2. Eger
3. Sopron
4. Pécs
5. Gyula
6. Hajdúszoboszló
7. Zalakaros
8. Sárvár
9. Szeged
10. Hévíz

Idén ősszel tovább maradunk

Mivel ezúttal két hosszú hétvége is esik az október 1. és november 30. közti időszakra, vélhetően ezzel magyarázható, hogy a tavalyi – egy hosszú hétvégés – időszakhoz képest az átlag két éjszakáról két és fél éjszakára nőtt a foglalások átlagos hossza. Egy éjszakáért azonban jellemzően csak kevéssel fizetünk többet a tavalyinál, mindössze 470 forint a különbség az előző év hasonló időszakával összehasonlítva.

A legnépszerűbb célpontok a főváros, valamint egyes megyeszékhelyek és fürdővárosok, mint Eger, Sopron, Pécs vagy Gyula, Hajdúszoboszló, Zalakaros és Sárvár. Tavalyhoz képest kikerült azonban a top 10 város közül Győr.

2012 nyarához viszonyítva másfélszeresére nőtt a hotelbe történő foglalások száma – elsősorban a wellness-szolgáltatások miatt –, így ősszel magasan ez a legnépszerűbb szálláskategória (44%). Panziót, illetve apartmant az emberek 20-20 százaléka választ, míg a vendégházakat 14 százalék részesíti előnyben.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk