Tunéziában mutatta be idei árualapját a Kartago Tours

Első ízben rendezte meg külföldön katalógusbemutatóját a Kartago Tours: január utolsó hétvégéjén a tunéziai Hammametben látták vendégül közel 100 viszonteladó partnerüket. A nagyszabású esemény keretében emlékeztek meg a társaság 20. születésnapjáról is.

A csapat Bécsből a Tunisair menetrendszerinti járatával érkezett Tuniszba, onnan a négycsillagos Iberostar Hotel Averroesbe vezetett az út. A katalógusbemutatón dr. Füri Mihályné cégvezető kiemelte, hogy több ok miatt döntöttek Tunézia mellett, egyrészt fontos része az árualapjuknak és hisznek a desztinációban, másrészt a Kartago Tours alapítója, és mai napig résztulajdonosa, Ferid Nasr is innen származik. A program megvalósítását a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal és az Iberostar szállodalánc is támogatta.

Füri Mihályné a Kartago Tours vállalati hátterével kapcsolatban emlékeztetett rá, hogy három évvel ezelőtt többségi tulajdonosukká vált a REWE Csoport, amely tavaly 330 ezer alkalmazottat foglalkoztatott, 15 ezer üzletet üzemeltetett és 51 milliárd eurós forgalmat bonyolított. A csoport, amely Európa harmadik legnagyobb utazásszervezője, 2400 utazási irodával 14 országban Der Touristik márkanév alatt foglalta egybe különböző (ITS, Billa, Kuoni, Meyer’s) márkáit. A hálózat 7,1 millió főt utaztatott tavaly, és több mint 10 ezer főt alkalmazott.

A középkelet-európai piacon (Csehország, Szlovákia, Lengyel- és Magyarország) az Exim Holding fogja össze a Der Touristik utazási irodáit, a holding 455 munkatársa 500 ezer főt utaztatott és 240 millió eurós forgalmat ért el. A nemzetközi háttér pénzügyi stabilitást is jelent: a Kartago Tours a tavalyi gyengébb üdülőszezon ellenére sem csökkentette 1 milliárd forintos vagyoni biztosítékát, ráadásul a magyar piacon egyedülálló módon ötmillió eurós felelősségbiztossal rendelkezik.

A viszonteladó partnereket 10-17% közötti, progresszív jutalékrendszerrel várják, ugyanakkor elhangzott, hogy náluk a legkisebb forgalmú iroda is számít. Emellett akár egymillió forintos marketingtámogatásra is számíthatnak a legjobban teljesítő viszonteladók. Az idén február 25-ig tart a kedvezményes előfoglalási időszak, de később is lehet különféle akciókra számítani. Persze nem mindenhol: Spanyolországban már most akadnak olyan hotelek, amelyek már telt házasak egész szezonra.

Újdonság az idén, hogy egy szerencsés ügyfél visszanyeri az előfoglalási időszakban lefoglalt nyaralása árát a március 10-i sorsoláson. Április-májustól megújul az iroda weboldala és az XML-struktúra is.

A 2017. évi árualapban számos újdonság is szerepel, ilyen például Marmaris, Észak-Ciprus és Korfu. Hamarosan elérhető lesz a Kartago Tours honlapján a Der Touristik teljes árualapja és az idén bevezetik a dinamikus csomagok foglalásának lehetőségét is. Az idén nyáron egyéni utazással kínálnak üdülési lehetőséget Bulgáriába, Olaszországba, Horvátországba és Szlovákiába és a portugáliai Faróba.

A charteres és menetrendszerinti repülőjáratokkal elérhető úti célok köre ennél is szélesebb. Bulgáriába a Travel Service keddenként közlekedő járatát vehetik igénybe utasaik, a Fekete-tenger partján magyar idegenvezető és kibővült szállodai kínálat várja őket. Mallorcára szintén a Travel Service fedélzetén utaztatnak, csütörtökönként. A Kanári-szigetek 4 szigetének szállodáit a Ryanair és a Wizzair járataival kombinálva kínálják.

Az iroda kínálatában immár klasszikusnak számít a Zöld-foki szigetek, amely Pozsonyból érhető el a Travel Service közvetlen járatával. Júliustól ráadásul a TAP járataival lisszaboni átszállással foglalható az úti cél két szigete, Sal és Boa Vista. A Wizz Air járataival programozza az idén a Kartago Tours Szicíliát és Máltát.

Charterjárattal utazhatnak az iroda utasai két egyiptomi üdülőhelyre, Hurghadára és Marsa Alamra. Füri Mihályné kiemelte, hogy utóbbi desztinációban „hinnünk kell”, mivel három évvel ezelőtt már volt olyan üdülőjáratuk, amely mindkét Vörös-tenger melletti repülőtéren leszállt. Terveik szerint májustól októberig közlekednek Egyiptomba chartereik vasárnap és szerdán, addig az Air Cairo menetrendszerinti járataira tudnak foglalni az utasoknak. A szállodai kínálatból kiemelték az exkluzív szerződéssel kínált Pickalbatros hoteleket. Nílusi hajóutak is foglalhatók a Kartago Toursnál, akár már két fő részére, angol nyelvű kísérettel. Két időpontban terveznek csoportot indítani magyar kísérővel.

A török riviérára hetente három charterjáratot vehetnek igénybe a társaság utasai szerdán, pénteken, vasárnap, így nem csupán egy- vagy kéthetes turnusokat lehet foglalni. A helyszínen telepített idegenvezető és gyerekklub is lesz. Újdonság az iroda törökországi kínálatában Dalaman és az észak-ciprusi Ercan, melyek a Tailwind légitársaság járataival érhetők el már májustól. Görögországban négy szigetet kínál a Kartago Tours: Rodoszra hétfőnként, Zakinthosra kedden, Korfura szerdán, Krétára szerdán és vasárnap repülnek a Travel Service járataival. Újdonság az árualapban Korfu, amelyet pár év kihagyás után újra programoznak, és nóvum Dél-Kréta is, Ierapetra környéke. Madeirát július 9-től a TAP menetrendszerinti járataival, átszállással lehet foglalni, míg a Costa Bravára busszal és fapados járatokkal is lejutatnak utasaik.

A Kartago Tours idei árualapjának meghatározó desztinációja Tunézia, ahová már április közepétől október végéig kínálnak üdüléseket. Monasztirba hetente kétszer, kedden és pénteken lesz járat a főszezonban, míg Djerbára keddenként közlekednek majd. Elhangzott, hogy idén a Ramadan május 27-től június 25-ig tart, így a turisztikai főszezont nem érinti. A Kartago Tours tunéziai szálláskínálatában számos színvonalas lánc képviselői megtalálhatók az Iberostartól a Concorde-on és a Vinccin át a Club Calimeráig.

Az üdülők fakultatív programok közül is választhatnak, ilyen például a kétnapos szaharai túra, Khairouan, az iszlám negyedik legszentebb városának megtekintése, a festői Sidi Bou Said vagy Karthago romjainak felkeresése. Aki Djerbán nyaralna, annak azon túl, hogy ott melegebb tengervíz és szárazabb éghajlat várja, annyi előnye is lesz, hogy a szaharai túrát akár egy nap alatt letudhatja.

Az árualap bemutatása után kiderült az is, hogy kerek évfordulót ünnepel a Kartago Tours: bár 21 évvel ezelőtt jegyezték be, első charterjárata éppen húsz évvel ezelőtt indult el Budapestről, hová máshová, Tunéziába.

Hajducsi Tamás marketingigazgató végezetül kiemelte, hogy a társaság forgalmának 65%-át a viszonteladók adják, akiknek a száma eléri az 550-et. Ezek a viszonteladók összesen 1100 értékesítési pontot jelentenek. A bemutatón elismeréseket adtak át a top tíz viszonteladó részére, akik a következők voltak: Invia, Start Utazás, Eurotravel, IBUSZ. Dive Hard, Indulhatunk.hu, Vista, Neckermann, Gruber Travel, Car-Tour International.

A szakmai eseményen túl a hétvége során a meghívottak megismerkedtek a festői szépségű Sidi bou Said látnivalóival, felkeresték Monasztir régi erődjét, és megkóstolhatták a gyönyörűen felújított, ötcsillagos Iberostar Diar el Andalous Hotel büféasztalának fantasztikus kínálatát.

Egyik este a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal jóvoltából elegáns gálavacsorát is szerveztek, melynek végén hajnalig rophatta a táncot a nagyérdemű közönség, miközben egy magyar DJ nyomta a talpalávalót.


Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.