hirdetés

Tura megér egy (gasztro)túrát!

Különleges fogások és friss, szezonális kínálat várja a vendégeket a BOTANIQ Turai Kastély éttermében, amelyet a Levente Norbert vezette konyhán készítenek.

hirdetés

Kiemelkedően magas minőségű, friss hozzávalókból készült ételek, zamatos borok és szezonális különlegességek várják a vendégeket a nyár folyamán megnyitott BOTANIQ Turai kastély éttermében.

A kastély kulináris alapfilozófiája, ahogy a konyhát vezető séf elmondta, hogy helyi termelőktől és beszállítóktól származó hozzávalókból készült, igazi különlegességek kerüljenek a vendégek asztalára. A BOTANIQ étterem megjelenése és a kiszolgálás egyaránt a kastély építészeti szépségéhez, a nívós belső kialakításhoz, valamint a minőségi szolgáltatásokhoz illeszkedő magas színvonalat képviseli, ezért nem csak a hotelban megszálló vendégek, hanem az a la carte érdeklődők számára is megéri ellátogatni.

Nyáron nyitottak, egész évben nyitva tartanak

A nyár folyamán megnyitott a BOTANIQ Turai kastély kiemelkedően magas minőségű luxusszállodává és rendezvényhelyszínné alakult a fejújítások során, amely hiánypótló szerepet tölt be a térség turisztikai kínálatában. Az étterem berendezése a kastély egésze esetében kialakított koncepciót követi: a modern, kortárs bútorokkal berendezett étterem megjelenésében sok jegy utal a BOTANIQ koncepcióra, valamint a történeti kastélykert hagyományaira. A környék legelegánsabb étterme nyílt meg a kastélyban, amely remek helyszínt nyújt majd ültetett-, illetve állófogadások, céges rendezvények és esküvők szervezésére, valamint amelyért önmagában is érdemes lesz Turára látogatni.

Bio-, organikus, és amit lehet, helyi alapanyagokból oldják meg

A beszállító partnerek kiválasztásánál kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy magas minőségű és az európai uniós szabványoknak megfelelő – lehetőség szerint bio- és organikus – termékeket előállító termelőkkel dolgozzanak együtt. A nyersanyag-ellátó partnereinek megválasztásánál is arra törekedtek, hogy elsődlegesen a környékbeli élelmiszerbeszállítókat válasszák, ezzel is hozzájáruljanak a régió és Tura fejlődéséhez. Ennek köszönhetően a szezonálisan változó étlap fogásainak alapját leginkább magyar gazdáktól származó kiváló termékek adják. „Olyan beszállítókkal szeretek igazán együtt dolgozni, akik nem a tömegtermelésben előállított termékeket értékesítenek, hanem szívüket, lelküket beleadva dolgoznak azon, hogy minél frissebb és természetesebb alapanyagokat biztosítsanak a vásárlóik számára”, mondta a szálloda konyhafőnöke, Levente Norbert. A gasztronómiai kínálat alapját nemzetközi és helyi termelők legjobb minőségű, friss termékei adják, az úgy nevezetett „farm-to-table” koncepciót követve.

A séf szakmai előélete

Levente Norbert a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában szerezte szakács képesítését, majd a Gundel Étteremben, valamint a Liberté Grand Café Budapest étteremben dolgozott sous chef, később pedig chef pozícióban. A munkáját egy rendkívül jól képzett, 8 fős konyhai, illetve 6 fős vendéglátói személyzet segíti majd annak érdekében, hogy minden vendég asztalára a leglátványosabb és legfinomabb ételek kerüljenek.

A reggeli is a lá carte

A szálloda vendégei a teljes ellátás lehetőségét is igénybe vehetik majd. A választékos reggeli során a frissen sütött péksüteményeket a környékbeli termelőktől származó, saját készítésű lekvárokkal és krémekkel tálalják. Az idénynek megfelelő gyümölcsökből és zöldségekből, friss felvágottakból és tejtermékekből, valamint a rostban gazdag gabonapelyhekből álló büfékínálat mellett a látogatóknak a gazdag à la carte kínálatból is lehetőségük lesz választani.

(forrás: Goodwill Communications)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk