hirdetés
hirdetés

Új Airbnb szabály a VII. kerületben

Egy éve vezette be a kötelező parkolóhely megváltási díjat a fővárosi VI. kerület a rövidtávú lakáskiadásra. Nem kellett sok idő, januárban a VII. kerület is hasonló szabályokat hozott.

hirdetés

Múlt év márciusában a Közgazdasági Szemlében, egy az Airbnb-piacot elemző tanulmányban olvasható, hogy 2017-ben az Airbnb-n elérhető budapesti férőhelyek száma, dinamikus emelkedéssel kis híján utolérte a fővárosi szállodáikét.

képünk illusztráció, fotó: 123rf

A megnövekedett turistaforgalomra és a velejáró zaj- és forgalomterhelésre hivatkozva tavaly a VI. kerületben elfogadtek egy rendeletet, miszrint "minden rövidtávon kiadott plusz szoba után egyszeri 1,5 millió forintos parkolóhely megváltási díjat köteles a tulajdonos fizetni".

A Bulinegyedként is ismert VII. kerületi Erzsébetváros most követte szomszédja példáját és januártól hasonló intézkedést vezet be: ezentúl egy ingatlan minden megkezdett 50 négyzetmétere után egy parkolóhelyet kell biztosítani. Egy parkolóhely megváltása 2 millió forint plusz áfa költséggel jár.

A VIII. kerületben kisebb extra terhet rónak a tulajdonosokra: ott az Airbnb-n kiadott lakások alapterülete után négyzetméterenként évi 1820 forintos befizetésre kötelezi a tulajdonost.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés