hirdetés
hirdetés

Új élményelemek a debreceni Aquaticum élményfürdőben

Megújul és sok új élményelemmel gazdagodik a csaknem 20 éves debreceni nagyerdei Aquaticum mediterrán élményfürdő - közölte a cívisváros polgármestere a tervpályázat eredményét ismertető sajtótájékoztatón pénteken.

hirdetés

Papp László (Fidesz-KDNP) elmondta: a 2003-ban átadott élményfürdőt a Kisfaludy turisztikai program keretében újítják fel, három új medencét és két új csúszdát is kialakítanak az óriáskupolában. A beruházás keretében megújul az 1932-ben, Borsos József tervei alapján elkészült legendás fedett uszoda is, ahol debreceniek generációi tanultak meg úszni, a kádas fürdő épületében pedig török fürdőt alakítanak ki - ismertette a polgármester. Papp László hozzátette: a kivitelezés 2022-ben indul, és reményei szerint a beruházás 2024-re készül el.

Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, aki az élményfürdő átadásakor Debrecen polgármestere volt, azt mondta, felső középkategóriás, minőségi szolgáltatásokat nyújtó fürdőt terveztek, amely az elmúlt csaknem húsz évben a családok kedvelt találkozóhelye volt. A mostani átalakítással is az a céljuk, hogy a gyermekes családoknak biztosítsanak elsősorban minőségi élményeket, és a mediterrán élményfürdőt a turisták mellett 60-70 százalékban helyiek látogassák.

Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester, a bírálóbizottság elnöke elmondta: a tervpályázaton három pályázó közül a Bord Építész Studió lett az első, a pályázati díj 5,7 millió forint volt. Hozzátette: a nagyerdei fejlesztési program újabb lépéseként megújuló mediterrán élményfürdőnek a járványt megelőző évben, 2019-ben csaknem 280 ezer látogatója volt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk