hirdetés

Új elnök a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának élén

Ünnepi alakuló ülést tartott a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT), a grémium elnökévé Frittmann Jánost választották.

hirdetés

A rendezvényen a szaktárca minisztere, Nagy István is megjelent, aki többek közt elmondta, az Agrárminisztériumnak és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának közösen kell megoldásokat találnia több területen is. Ide sorolta a munkaerőpiac területén az automatizálás lehetőségeit, a változó éghajlati viszonyokhoz való alkalmazkodást, a termelést nehezítő aránytalan környezetvédelmi uniós szabályozók kérdését, az exportpiacokon történő nagyobb mértékű borértékesítést, a szőlészek és borfelvásárlók viszonyrendszerének javítását, az ágazati jövedelmezőség javítását, a fogyasztási trendek lekövetését, valamint a mértékletes és minőségi borfogyasztás népszerűsítését a fiatal fogyasztók körében.

Frittann János /Forrás: wikipedia.org
Frittann János /Forrás: wikipedia.org

Az ülésen Frittmann János a HNT új elnöke azt kiemelte a termelők munkáját. Személyes célkitűzésének nevezte, hogy a termelők a hegyközségi rendszert még inkább magukénak érezzék.
Az ülésen Légli Ottó, a HNT leköszönő elnöke és Frittmann János újonnan megválasztott elnök közötti átadás-átvétel után a tíztagú elnökség megkezdte szakmai munkáját.

(forrás: HNT/MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk