hirdetés
hirdetés

Bővülő szálláskínálat a legkisebb magyar településen

A zalai megyei Gosztola hazánk egyik legkisebb települése, tizenhét lakójával nem népes település, de az idegenforgalomnak köszönhetően többen nyaralnak és telelnek itt.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A fenyőerdőkkel körülvett községben térköves burkolattal látták el a járdát, a helyi épületeket felújították és parkosítottak. A hangulatos üdülőfaluvá vált településen, október közepén ünnepélyes keretek között átadták a Bánffy teret, melyet az egykori földbirtokos családról neveztek el.

Az avató ünnepélyen Balog Ferenc polgármester mellett beszédet mondott Vigh László országgyűlési képviselő, akik követendő példaként említették a falu fejlődését.

Gosztolát korábban még az elnéptelenedés fenyegette, azonban a kilencvenes évek végén a környékbeliek újra felfedezték a hely varázsát, új házak, nyaralók épültek és megnyílt a Gosztola Gyöngye Wellness Hotel, amelynek legújabb épületszárnyát a tér átadásával együtt nyitották meg. 

A regionális operatív program keretében megvalósult "Gosztola Gyöngye a régió gyöngye-minőség és wellness Zalában" című projekt keretében 13 superior szoba, lakosztály, gőzkabin a wellness részlegben és egy barokk rendezvényterem került kialakításra.

Az avatási ünnepségen megjelent V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte, hogy a szállodának nagy szerepe van abban, hogy Gosztola újra életre kelt, illetve jól éltek a házigazdák az erdei környezet és a kedvező fekvés adta lehetőségekkel.

Horváth-Balogh Bernadett szállodaigazgató lapunk munkatársának elmondta, hogy gazdag fotóanyaggal már elérhető új honlapjuk is.

Rendezvényszervezőkkel is felveszik a kapcsolatot, mivel Lenti környékén ennek a szállodának van a legtöbb olyan férőhelye, amely teljes körű wellness illetve konferencia-rendezvényszervezés szolgáltatást biztosít a pihenni vágyó családok mellett a céges rendezvényeknek is.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai