hirdetés

Új főtitkár az MSZÉSZ élén

Eredményt hirdetett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a hamarosan megüresedő főtitkári posztra kiírtpályázatra. Az Ügyvezető Elnökség egyhangú szavazással hagyta jóvá a legjobbnak ítélt pályázó kinevezését, amelynek alapján az új főtitkári pozíciót január elsejétől Gaál Miklós tölti majd be.

hirdetés

A jelenlegi főtitkár,Kovács István tizenkét évi szolgálat után az év végén nyugdíjba vonul. Könnyid László, az MSZÉSZ elnöke tájékoztatójában felhívta a figyelmet arra, hogy az MSZÉSZ-nek és jogelődjének az MSZSZ-nek az ötvenéves fennállása alatt mindössze három főtitkára volt. Ez a poszt és az ezzel járó tevékenység szimbolizálja a szervezeten belüli stabilitást és folytonosságot. A kétévente megújuló elnökség mellett az értékőrzés és a működés biztonságának a fenntartása a mindenkori főtitkár felelőssége, ezért is fordítottak kiemelt figyelmet a kiválasztásra. Az ügyintézés folyamatossága érdekében Gaál Miklós 2018. október 15-től munkába áll a jelenlegi főtitkár helyetteseként.

Gaál Miklós a hír kapcsán elmondta, hogy öröm és megtiszteltetés számára a döntéshozók bizalma, kinevezését harmincöt éves szakmai pályafutása legfontosabb állomásának és legnagyobb kihívásának tartja. A szövetséghez hosszú évek óta kötődik, így nem ismeretlen területre érkezik. Alapító tagja a "Boutique hotel szekciónak", kezdetektől tagja és mára egyik vezető szakértője a hazai Hotelstars Union szállodaminősítési rendszernek. Egy éven át volt az MSZSZ Választmányának tagja, és részt vett többek között az új panzióminősítő rendszer kidolgozásában. Mindemellett aktív piaci szereplő, az egyik legsikeresebb belvárosi szállodának, a Prestige Hotel Budapestnek az igazgatói posztját cseréli a szövetség szolgálatára.

„Az évek folyamán a szervezet alapvető céljai nem változtak, munkámmal tagságunkat és a mindenkori elnökséget kívánom támogatni. Inspiráló a feladat, az MSZÉSZ megnövekedett szerepvállalásának és az MTÜ-vel kialakított aktív együttműködésének köszönhetően a főtitkári feladatok is jelentősen bővültek. Hosszabb távrakitekintve, a „Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030” dokumentumban foglalt irányelvek és célkitűzések összehangolása tagságunk jövőbeli terveivel az ágazativersenyképességünk kulcskérdése, ennek megoldásához is szeretnék hozzájárulni.” - nyilatkozta a szakember.

(forrás: Vendég és Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk