Új gasztrokoncepció a Marriott konyháján

Magyaros stílusú étterem lett a Budapest Marriott Hotel korábban Peppers!-ként ismert, a magyar vendégek körében is közkedvelt helye: két új séffel, nyolc hetes felújítást követően megnyílt a DNB Budapest, "farmtól az asztalig" koncepcióval.

Szinte kizárólag hazai alapanyagokkal dolgoznak ezentúl, a sajttól kezdve a zöldségeken, gyümölcsökön át a húsokig - helyi, magyarországi, sőt, a fővároshoz közeli termőhelyekről vásárolt hozzávalókból készül majdnem minden ezentúl, magyar borokkal kísérve a DNB-nek nevezett, teljesen átalakított dizájnnal újranyitott étteremben, ahol az új koncepciót a konyhában dolgozó új séfpáros, Varga Roland éttermi séf és Konstantinos Kranakis executive séf alakította ki. A 210 fő befogadására alkalmas, álompanorámával övezett, friss, otthonos dizájnnal kialakított - elemeiben a Bauhaus és a kubista műalkotások ihlették a belső építészeket - közösségi terekben a DNB Budapest néven újranyitott étterem nevét a Duna inspirálta, a ház étlapja a tervek szerint évente négyszer újul majd meg teljesen.

"A most befejezett felújítással az volt a két fő célunk, mondta el a ház vezérigazgatója, Arne Klehn, hogy egyrészt még tovább növeljük az utcáról betérő venedégek számát, másrészt étkezés, borkóstolás közben igazán kellemes miliőt, időtöltést biztosítsunk, annak, aki hozzánk érkezik."

A DNB étteremben különben szintén egyidőben nyitott újra, és debütált a hotel bárja, Liz and Chain néven (korábban Víz bár volt a helyén), ahol reggelivel, laza ebéddel, délután széles pezsgőválasztékkal várják ezentúl a hotelvendégeket, átutazókat, üzleti vendégkört és a "csupán" kikapcsolódásra vágyókat.

Forrás: Marriott / Ogilvy


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.