Régi-új tulajdonosnál a Chemol Travel

„Földön - vízen - levegőben” szlogennel és a régi-új csapattal vált tulajdonost a Chemol Travel brand.

A jól ismert utazási brand útjait szeptember elsejétől új cég, a Marshaller Kft. szervezi, a Chemolt jól ismerő kollegákkal. A márkanév eddigi tulajdonosa, a Weco Travel Kft. ezentúl a céges utakra fókuszál - közölte lapunkkal a társaság. 

A Chemol Travel 1990-ben alakult, a Chemolimpex Külkereskedelmi Vállalat utazási részlegéből. A cég többségi tulajdonrészét 2006-ban vásárolta meg a több évtizedes utaztatási tapasztalattal rendelkező Weco - Travel Central Eastern Europe, négy évvel később a magyar vállalkozás is felvette az anyacég nevét, ám a szabadidős utak esetében megtartotta a Chemol Travel márkanevet. A cég azóta Simon András ügyvezető irányításával dobogós helyet szerzett magának a magyarországi üzleti utaztatási piacon. Most azonban a Weco Travel tulajdonosai úgy döntöttek, hogy az ígéretesen fejlődő corporate ágon kívánnak erősíteni, ezért szabadidős utaztatási tevékenységüket a Máté Miklós és Hóka Péter nevével fémjelzett Marshaller Kft.-nek adták el.

Az utazásszervező csapatot átveszik

A Marshaller Kft. eddig főként repülőjegy-értékesítőként vált ismertté - többek közt a repulj.hu, repjegyfoglalas.hu, marshaller.hu, groupticket.hu és varoslatogatas.hu portálok kapcsán -, most azonban a Chemol csapatával kiegészülve a komplett szabadidős utazások szervezését vállalja. A Chemol eddigi utazásszervezői és értékesítő kollegái is itt folytatják munkájukat: Barta Krisztina utazásszervező, Romhányi Péter partnerkapcsolati munkatárs, Gombás Györgyi hajós utak értékesítője, de a jövő évi kiutazási termékek előkészítésében már csatlakozik a csapathoz egy régi-új Chemolos munkatárs Vidus Éva személyében. A 2014-es katalógusban szereplő utak változatlan feltételek mellett zajlanak, de számos újdonságot is bevezetnek.

Új hajótársaságok és friss programkínálat

Erősíteni kívánnak például a hajóutak piacán csoportos hajóutak és új hajótársaságok bevezetésével, hiszen a Chemol az MSC és számos más hajótársaság egyik kiemelt hazai vezérképviselete. Továbbra is kiemelt desztináció lesz az évek óta sikerrel szereplő Izrael és Portugália, megújuló termékkínálattal, és megmaradnak a jól bevált ázsiai körutak. A „közép - keleti” körutazások pedig Örményország mellett Grúziát és Azerbajdzsánt is felölelik. Kínát számos verzióban kínálják, csakúgy, mint az USA keleti és nyugati partját, de marad a kínálatban Mexikó, Kuba és Peru is, az újdonságokat a szeptemberben megjelenő katalógus tartalmazza majd. Természetesen az egyéni lekérések, katalóguson kívüli utak szervezésében is állnak az utasok rendelkezésére.

A Hattyú-házi iroda marad

A Chemol Travel fennállása alatt több mint 50 ezer elégedett utast szolgált ki, jelenleg forgalmának 80 százalékát viszonteladókon keresztül értékesíti. A mostani foglalási trendek fényében a brand új tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a Mammut I-ben lévő utazási irodát bezárják, az utasok és a partnerek ezentúl az I. kerületi Batthyány utca 49. alatt, a Marshaller Kft. Hattyú-házban lévő székhelyén találják meg őket.

A Marshaller Kft. alapítója és egyik tulajdonosa Máté Miklós, az online turisztikai eszközök fejlesztésében is jártas repülőjegyes szakember, tulajdonostársa Hóka Péter, a Chemol Travel utazási iroda alapítója, aki 20 évig vezette a céget. A szakemberek bizakodva tekintenek az elkövetkező évekre és folyamatos fejlesztést, valamint technikai megújulást terveznek az új branddel bővült cégben. A Chemol Travel továbbra is a felső-középkategóriás utak piacán dolgozik, a tőle megszokott programdús utazási kínálattal. A cégváltás leginkább adminisztratív jellegű, hiszen a Chemol Travel márkanév voltaképpen változatlan formában tovább él. A változás például az utazási szerződést illeti, hiszen ezentúl a Chemol Travel utasai nem a Weco Travel Kft.-vel, hanem a Marshaller Kft.-vel szerződnek, erről mindenkit még augusztusban értesít a két cég. „A Marshaller Kft. pedig megkapta a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól az utazásszervezői engedélyt, az ehhez szükséges vagyoni biztosítékot letette” - mondja Máté Miklós, a Marshaller Kft. ügyvezető igazgatója.


Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között

Járatnyitás Budapest és egy újabb kínai nagyváros között 

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, így idén júniustól immár egy hetedik kínai nagyváros, Sencsen is közvetlenül elérhető lesz Budapestről.
A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé

A kollektív utazás lehet a megoldás a fenntartható jövő felé 

2023-ban több mint 1 millió tonna szén-dioxidot kibocsátását előzték meg az utazók azzal, ha buszos utazást választottak más közlekedési módok, például autó vagy repülő helyett.
Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt

Az Emirates elnöke bocsánatot kért utasaiktól a héten történt fennakadások miatt 

Sir Tim Clark a következő levelet fogalmazta meg, és juttatta el - többek közt rajtunk keresztül - ügyfeleiknek.
Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő

Európa legjobbja lett a budapesti légikikötő 

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom. 
Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton

Hétfőtől ismét időrabló lezárások a ferihegyi reptér felé vezető úton 

Április 22-én kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérhez vezető utakon.
Visszatér az Uber Magyarországra

Visszatér az Uber Magyarországra 

Április 16-án hivatalosan lezárult a jóváhagyási folyamat.
Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága

Májusban indul a világ első kutyabarát légitársasága 

Beszállás előtt a BARK Air egyik légiutaskísérője a kapuban fogadja a kutyákat, hogy segítsen nekik nyugodtan venni az előttük álló akadályokat.
Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?