hirdetés

Újabb elismerés a Lánchíd 19 design hotelnek

Az első magyar szállodaként vehette át a „LEGJOBB ÉPÍTÉSZET” - újépítésű szálloda kategóriában a The European Hotel Design díjat a Lánchíd 19 design hotel.
hirdetés
A Sleeper magazin által 11 éve alapított díj a szállodaipari innováció, valamint hotelépítészet és -design legrangosabb európai elismerése. A zsűri nemzetközileg elismert szállodaipari tervezőkből, építészekből, designerekből, valamint neves szakújságírókból és szerkesztőkből áll. A korábbi díjazottak között olyan népszerű szállodákat találunk, mint például a korzikai Casa del Mar, a londoni Haymarket, illetve az ír Maynooth-i Carton House. Az idei londoni díjátadó ünnepségen 850 vendég előtt vehette át a díjat Rozsos Edit, a Lánchíd 19 hotel képviselője. Rozsos Edit elmondta: „Mivel kizárólag hazai szakembereket és képzőművészeket kértünk fel a Lánchíd 19 design hotel megalkotására, ez a díj valójában nemcsak a szálloda, hanem a magyar kreativitás és szakértelem elismerése is egyben. Nagy örömmel tölt el, hogy első magyar díjazottként Budapestnek is elismerést szereztünk.” A hotel építészeti terveit a Radius B+S Kft. és a KB Design Építésziroda készítették, az üveghomlokzat megalkotói a Szövetség 39 munkacsoport és a Nextlab voltak. 2007-ben a szálloda homlokzata és arculata Magyar Formatervezési Díjat, az épület Budapest Építészeti Nívódíjat, 2008-ban Pro Architectura Díjat nyert.
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk