hirdetés
hirdetés

Újabb hajós tragédia

Elsüllyedt egy komp Pápua Új-Guinea partjainál, a fedélzetén 350 utassal. A mentőcsapatoknak közel 200 embert sikerült eddig kimenteni a vízből, a többi utast még keresik. 

hirdetés

A további túlélők után nyolc mentőhajóval és három helikopterrel zajlik a kutatás, remélhetőleg a lehető legtöbbjüket megtalálják még napnyugta előtt, írja a Tourexpi. Az ausztrál miniszterelnök, Julia Gillard szörnyű tragédiának nevezte az esetet és biztosította a közeli országot, hogy Ausztália is igyekszik minden segítséget megadni.

Az ausztrál tengerészeti ügynökség észlelte elsőként a bajba jutott hajó segélyhívó fényjeleit és riasztotta a Pápua Új-Guineai tengerészeti mentőközpontot, amely sikerrel kordinálta a mentést. Az ausztrálok által kiadott közlemény szerint csütörtök estig 219 embert sikerült megmentenie a helyszínre érkezett 5 mentőhajónak. 

A közlemény szerint valószínűsíthető, hogy a komp fedélzetén 350 ember tartózkodott, de a Pápua Új-Guinea-i nemzeti tengeri biztonsági hivatal (NMSA) mentési koordinátora, Nurur Rahman kapitány szerint valószínűleg ennél kevesebben, közel 300-an lehettek a hajón. Hangúlyozta azonban, hogy ez a szám nem hivatalos.

A kompot üzemeltető Star Ships szóvivője a rossz időjárást okolta a balesetért, közleményük szerint a MV Rabaul Queennel akkor vesztették el a kapcsolatot mikor Kimbe és Lae között haladt a Csendes-óceánon.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk