Újra otthoni sörfőzőknek hirdet versenyt a Soproni

Indul a II. Soproni Sörverseny, idén egy különleges sörfajtával, hop lagerrel diadalmaskodhat a legjobb otthoni sörfőző. A verseny győztese egymillió forinttal lehet gazdagabb, 2020-ban pedig a boltok polcain láthatja viszont alkotását. A tavalyi győztes, Stubna Ágoston receptje alapján készült Soproni Óvatos Duhaj Porter a második verseny kihirdetésével egyidőben kerül a hipermarketek polcaira.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Soproni Sörversenyt második alkalommal hirdeti meg a Soproni annak érdekében, hogy izgalmas lehetőséget nyújtson mindazoknak, akik nem csupán szeretik a sört, de szívesen főznek is. A megmérettetés egy izgalmas lehetőség számukra, hiszen a nyertes sörfőző receptje alapján készülhet el a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja.

„Nagyon örültem, hogy megnyertem a tavalyi versenyt, hiszen már évek óta főzök otthon söröket, de porterrel még nem volt dolgom korábban, így ez igazán izgalmas kihívás volt. Külön öröm, hogy a Soproni Óvatos Duhaj Porter megjelenésével végre minden barátom megkóstolhatja az egyik sörömet, nincsenek mennyiségi korlátok, mint az otthoni sörfőzésnél általában” – mondta Stubna Ágoston, a 2018-as Soproni Sörverseny győztese. „Elsőre talán könnyűnek tűnik az otthoni sörfőzés, hiszen már több ezer éve főznek söröket a világon, de kell hozzá tapasztalat, precizitás és alapanyagismeret. Ettől függetlenül minden lelkes amatőrnek ajánlom, hogy nevezzen a versenyre, hiszen óriási élmény volt látni, hogy a receptem nagyüzemi körülmények között is megállja a helyét” – tette hozzá.

A Soproni Óvatos Duhaj család nagy sikereket ért el a sörpiacon. A család legelső tagja, a Soproni Óvatos Duhaj IPA például a legkedveltebb felsőerjesztésű sör a magyar kiskereskedelmi eladások alapján.* A márkacsalád célja, hogy mindenkinek tudjon izgalmas és új sörtípusokat mutatni, ezáltal építse a sörkultúrát. A legújabb családtag a Porter, Stubna Ágoston receptje alapján készült, felsőerjesztésű, szűretlen barna sör, izgalmas pörkölt kávés aromával, 5,2%-os alkoholtartalommal. A 2019-es verseny egy új sörkategóriában méri össze a lelkes amatőrök műveit.

„A II. Soproni Sörversenyre hop lager kategóriában várunk söröket, ahogy tavaly, úgy idén is fontos; a recept illeszkedjen az Óvatos Duhaj családba, tehát könnyen fogyasztható legyen azoknak a sörkedvelőknek, akik az adott kategóriában éppen csak elkezdenek kalandozni” – mondta Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere. „A hop lager egy alsóerjesztésű sör, melynél a hideg sörléhez kerülnek a komlók, így az illóolajok nem forrnak el, izgalmas komlós jegyek maradnak a sörben. A megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromát kapunk. A magyar piac 90%-a lager sör, így még mindig ez a legnépszerűbb sörtípus. Ezért fontos, hogy az igazi lager kedvelőknek is legyen izgalmas alternatíva a Soproni Óvatos Duhajok között” – tette hozzá.

A mintákat október 1-től, két hónapon át lehet beküldeni és a tavalyi versenyhez hasonlóan jelentkezhetnek a sörbírák is, akik részt vehetnek majd a legjobb hop lagerek értékelésében. A fogyasztói zsűri mellett, a szakmai zsűri tagjai többek között, Wossala Rozina, műsorvezető és étteremtulajdonos, Bajkai Tibor Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa és Lehmajer Viktor a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere.


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.