hirdetés
hirdetés

Ünnepi kiállítás nyílik a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban

Az ország egyik legrégibb családi tulajdonban lévő magánmúzeuma, a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeum 2014-ben az idegenforgalom felé is nyit.

hirdetés

A múzeumba látogatók betekintést nyerhetnek Molnár-C. Pál (1894-1981) egykori műtermébe: a szeretett anyaföld az Alföldtől a Balatonig, itáliai tájak égig érő hegyekkel, ciprusokkal, utak, vizek, szoptató madonnák, Egyiptomba menekülő Szent Család, lendületes újságrajzok és szürreális víziók láthatók a falakon. A személyes emlékekből életre kel a „boldog művész”, egy rendkívüli ember.

A múzeum idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját, ennek alkalmából pedig egy különleges kiállítás várja a látogatókat. Molnár-C. Pál életművéből válogatott tárlat mellett ünnepi vendégségben találkoztak össze a régi, római művész barátok, ösztöndíjas társak. A Római Magyar Akadémia fénykorából 50 művész 100-nál is több alkotása látható. Többek között Aba-Novák Vilmos, Amerigo Tot, Duray Tibor, Jeges Ernő, Kontuly Béla, Medveczky Jenő, Patkó Károly, Pátzay Pál, Szőnyi István műveit lehet megtekinteni.

Az ismerkedő, családias hangulatú műterem és lakásmúzeum bemutatójára várják az érdeklődőket április 1-jén, kedden délután 15.30-kor és április 2-án, szerdán délelőtt 10.30-kor. Ettől eltérő időpontban, nyitva tartási időben várnak mindenkit egy személyes ismerkedő látogatásra.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés