UNWTO-ajánlások a turizmus újjáépítéséhez

A Turisztikai Világszervezet ajánlásokat fogalmazott meg, amelyek segíthetnek a turisztikai ágazatnak a kilábalásban. Ha az egyes országok követik ezeket, az ágazat remélhetőleg nemcsak felépül, hanem jobban is teljesít majd, mint korábban. A szervezet legutóbbi prognózisa szerint a nemzetközi turizmus bevételei 300-450 milliárd dollárral csökkennek idén, globális szinten az ágazat teljesítménye csaknem harmadával eshet vissza - tette közzé honlapján a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A konkrét ajánlások egyfajta ellenőrző listát adnak az országoknak a lehetséges intézkedésekről, amelyek segítik az ágazatot a munkahelyek megőrzésében és a vállalkozások támogatásában.

„Az elsődleges prioritás a foglalkoztatásra és a likviditásra gyakorolt hatások enyhítése, a legsebezhetőbbek védelme és az újraépítés előkészítése” – mondta Zurab Pololikashvili, a UNWTO főtitkára.

A 23 ajánlásból álló dokumentum (melyben az egyes ajánlásokat részletesen is kifejtik) három fő területtel foglalkozik:

  • 1. A válság kezelése és hatásának enyhítése
  • 2. Ösztönzés és a fellendülés felgyorsítása
  • 3. Felkészülés a holnapra.

A dokumentumot innen letöltheti

Az AJÁNLÁSOK a következők:

A válság kezelése és hatásának enyhítése

  1. Ösztönözze a munkahelyek megtartását, támogassa az önálló vállalkozókat és védje a legsebezhetőbb csoportokat!
  2. Támogassa a vállalatok likviditását!
  3. Vizsgálja meg a közlekedést és az idegenforgalmat érintő adókat, illetékeket és szabályozásokat!
  4. Gondoskodjon a fogyasztók védelméről és bizalmáról!
  5. Képzéssel, tréninggel segítse a munkavállalókat új készségek elsajátításában, különös tekintettel a digitális készségekre!
  6. A turizmus beépítése a nemzeti, regionális és globális gazdasági vészhelyzeti csomagokba.
  7. Készítsen válságkezelési mechanizmusokat és stratégiákat!

Ösztönzés és a fellendülés felgyorsítása

  1. Pénzügyi ösztönzés a turisztikai beruházások és tevékenységek számára.
  2. Az utazást és az idegenforgalmat érintő adók, illetékek és rendeletek áttekintése.
  3. Az utazások megkönnyítése.
  4. Hozzon létre speciális programokat a foglalkoztatás támogatására és új készségek fejlesztésére, digitális készségfejlesztésre a turizmusban dolgozók, és főként a munkanélküliek számára.
  5. A környezeti fenntarthatóság érvényesítése az ösztönző és helyreállítási csomagokban.
  6. A piac megértése, gyors lépések a bizalom helyreállítása és a kereslet ösztönzése érdekében.
  7. Marketing, események és találkozók.
  8. Fektessen be partnerségekbe!
  9. A turizmus beépítése a nemzeti, regionális és nemzetközi fellendülési programokba és a fejlesztési támogatásokba.

Felkészülés a holnapra

  1. A piacok, termékek és szolgáltatások diverzifikálása.
  2. Fektessen be intelligens piaci rendszerekbe és a digitális átalakulásba!
  3. Minden szinten erősítse az idegenforgalom irányítását!
  4. Készüljön fel a válságra, erősítse az ellenálló képességet és biztosítsa, hogy az idegenforgalom a nemzeti sürgősségi mechanizmusok és rendszerek része legyen!
  5. Fektessen az emberi erőforrásba és a tehetségfejlesztésbe!
  6. Tartsa szem előtt a fenntartható turizmus szempontjait!
  7. A körforgásos gazdaságra való áttérés, amelynek célja a pazarlás és az erőforrások folyamatos kihasználásának megszüntetése.

Forrás: Turizmus Online


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.