hirdetés
hirdetés

UNWTO választás: marad a jelenlegi főtitkár

A Turisztikai Világszervezet (UNWTO) főtitkára Zurab Pololikashvili marad a következő négy éves periódus során. 

hirdetés

A spanyol fővárosban, hibrid formában megtartott tisztújító ülésszak végén a személyesen, valamint online módon részt vevő képviselők titkos szavazás útján a következő időszakra is a hivatalban lévő főtitkárt választották meg az ENSZ turisztikai terület vezetőjének 2022-2025 között.

Zurab Pololikashvili /fotó: unwto.org
Zurab Pololikashvili /fotó: unwto.org

A jelenleg is hivatalban lévő Pololikashvili a szavazatok 76 százalékát nyerte el kihívójával szemben, aki a Bahreini Királyság által jelölt Shaikha Mai bint Mohammed Al Khalifa volt. A vezetői pozícióért folyó versenyben alulmaradt vetélytárs azonnal gratulált a győztesnek, a régi-új főtitkárnak, amint kiderült az eredmény, egyben biztosította őt és a teljes Végrehajtó Tanács testületét arról, hogy a bahreini kormány továbbra is teljes mellszélességgel támogatja az UNWTO tevékenyéségét.

Pololikashvili újraválasztási kampányát egyrészt munkájának első ciklusában már végrehajtott progresszív intézményi és politikai reformokra, valamint a globális turizmus egyértelmű előretörésére alapozta a COVID-19 világjárvány során, és nyilván ez a koncepció vezetett ismét győzelméhez.

A Végrehajtó Tanács ajánlását a főtitkári kinevezésről eljuttatják az UNWTO Közgyűlésének 24. ülésére, amelyet az év vége felé tartanak majd a marokkói Marrákesben.

Madridban mind a spanyol kormány elnöke, Pedro Sánchez, mind VI. Felipe király őfelsége kifejezte támogatását az UNWTO iránt, és biztosította a Világszervezet tagjait arról, hogy megbíznak annak jelenlegi vezetésében is.

 

(forrás: UNWTO / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai