hirdetés
hirdetés

Üzleti találkozó az alvó vulkánok földjén

Clermont-Ferrandban, Auvergne régió fővárosában rendezték meg az idei Rendez-vous en France workshopot, amelyen Magyarországról hat utazási iroda képviselője is részt vett.

hirdetés

Az immár kilencedik alkalommal megszervezett szakmai seregszemlén összesen 800 tour-operátort látott vendégül a régió idegenfogalmi hivatala, illetve az Atout France, a Francia Turisztikai Fejlesztési Hivatal a világ minden részéből. A meghívottak 20 percenként váltották egymást a 660 francia szolgáltató standjainál, összesen több mint 20 ezer tárgyalásra került sor a két napos rendezvény során.

A vásár előtt, illetve után számos régió látta és látja vendégül a külföldi utazási irodásokat és újságírókat, a rendezvény helyszínéül szolgáló, Lyontól két órás autózásra található Auvergne tartomány - amelyet az alvó vulkánok földjének is szoktak nevezni – 10 túra keretében mutatkozik be.

A Vulcania élménypark felülről (fotó: Vulcania facebook oldala)
A Vulcania élménypark felülről (fotó: Vulcania facebook oldala)

A Franciaország közepén található, a külföldi turisták körében még alig ismert tartomány igyekezett élni a nemzetközi reflektorfény által biztosított lehetőséggel. Első este nagyszabású fogadást rendeztek a város közelében fekvő Vulkania élményparkban, ahol a vendégek ki is próbálhatták az egyes élményelemeket, így a 4D-s mozit és a világkörüli mágnesautózást a tűz és a vulkánok nyomában. Az estet természetesen - mit is várhatnánk egy vulkános élménypartól - látványos tűzijáték zárta.

A rendezvényen megtudhattuk, hogy Auvergne tartományban évente 36,4 millió vendégéjszakát regisztrálnak, a turizmusból származó bevételek (2,7 milliárd euró) adják a regionális GDP 8,3%-át, és az ágazat közel 20 ezer főt foglalkoztat.

A nagyvárosoktól viszonylag távol fekvő, kellemesen vidéki hangulatú régió egyre ügyesebben használja ki a civilizációtól menekülni szándékozó turisták azon igényét, hogy itt „töltsék fel akkumulátoraikat” – ahogy azt a helyiek is hangsúlyozzák. Figyelmet fordítanak az autentikus helyi ízekre, a természeti értékek megőrzésére, ugyanakkor a szálláshelyek minőségi fejlesztésére is törekszenek.

Mivel évente változik a helyszín, és csak háromévente kerül a sor a francia fővárosa, ezért a hagyományoknak megfelelően jövőre ismét Párizs ad otthont a randevúnak, amelyet március 31-én és április 1-jén rendeznek meg a Porte de Versailles-ban.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk