Vajon kik a tsemege csinálók?

Már szinte megszokhattuk, hogy mindig fergeteges ötletekkel, újabb és újabb interaktív programokkal áll elő a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum múzeumpedagógiai csapata. Azonban az augusztusi kínálatuk minden várakozást felülmúl! 

Aki gyerekekkel ragadt a nyári melegben Budapesten feltétlenül látogasson el valamelyik vendéglátóipari, pontosabban cukrászati programra, mely garantáltan életre szóló élmény lesz! A Csokimánia kiállítás és interaktív program során például megtudhatjuk hogyan dolgoztak 100 évvel ezelőtt a „tsemege-tsinálók”, hogyan készítették régen a bonbonokat és süteményeket. A kis cukrászinasok most élesben ki is próbálhatják a csokoládékészítést, cukrászinasként ostyát díszíthetnek és trüffel bonbont formázhatnak.

Egy másik program során a fagylaltkészítés fortélyait nem csak hogy megismerhetjük, de ki is próbálhatjuk. Megtudhatjuk például, hogy miben különbözik a fagyi a parfétól, mikortól esznek mai értelemben vett fagylaltot, mi volt a kedvence Sissi császárnénak. Tekerhetünk múlt század fordulójából származó fagyigépet és próbára tehetjük szaglásunkat is, hogy vajon felismerjük-e a fagylalt ízesítőit?

Amennyiben az Édes emlékek program mellett döntünk, beszélgethetnénk egy száz évvel ezelőtt élt cukrászmesterrel, megkérdeznénk, mit készített napi harminc kiló kakaó babból? Hol aludtak az inasai, ha nem tudtak hazamenni a hosszú munkanap után? Melyik volt a kedvenc süteménye? Barátságos cukrászmesterünk a századfordulóról játékos kalandozásra hív mindenkit a csokoládé, a cukorkák és a szemkápráztató parfé alkotások világába.

Milyen sokat nyerne a szakma, ha már általános iskolában ilyen módszerek szerint oktatnák a vendéglátást! Most itt a lehetőség, hogy együtt álmodozzunk a jövő 'kis' vagy éppen 'nagy' cukrászaival.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.