Valami más' - a SIL Design Centrumban

Exkluzív megjelenésű, különleges környezetben találkoztunk szakmai vendégeinkkel és előadóinkkal idei első programunk alkalmával: a művészetek iránt fogékonyak pesti Mekkájának számító Falk Miksa utca egyik kiállítótermében, Sági László és társa birodalmában, amelyet látványkonyhával is felszereltek. Így a Business Klub előadásai alatt láthattuk azt is, hogy Kaldeneker György, a kreatív ötleteiről ismert szakács miképp készíti vendégeink számára az ebédet.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Essünk túl a nehezén! Halljuk az új jogszabályokat, amelyekkel idén a NAV keseríti meg a szállodások, éttermesek életét. Pedig nem akar ajtóstul rontani a házba az ismert szakmai adószakértő, dr. Antalóczy Györgyné, így először a jó hírrel kezdi az előadását, az ötszázalékos húsáfa jótékony hatásával. Csak hát utána jön a fekete leves: nyilatkozathegyek beadása, garantált bérminimum a régi jó minimálbér helyett, új engedélyezési eljárások építkezések, átépítések idején, és a banktitok megszűnéséről se feledkezzünk el, int a szakértő, ami miatt lőttek ezentúl a pénzkihelyezéseknek a Virgin- vagy Kajmán-szigetekre vagy az onnan érkező szupertitkos befektetők világának.

A Progast Kft. legújabb, menő porcelánjait mutatta be a cég tulajdonos-ügyvezetője, Víg Bence, akinek a nemrégiben Budaörsre átköltözött vállalkozása 1991-ben indult, és azóta igencsak szép pályát futott be. Egyik állandó német partnerük, a Tafelstein német porcelángyár legújabb termékei kerültek most terítékre amelyek szenvedélyes megjelenésűek, könnyen díszíthetők (feliratozhatók) és magas minőségű alapanyagból készültek. „BoneWhite”, azaz törtfehér a színviláguk, és a fine diningtól a hétköznapi étkeztetésig felhasználhatóak. Érdekesség még, hogy az új trend szerint a szett lapostányérja (peremes vagy perem nélküli változatban) többféle funkcióra is alkalmas.

Februári programunk helyszínének két házigazdája, Sági László és Juan Rodriguez először bemutatta a helyet, ahol találkoztunk. A Falk Miksa utcai bemutatóterem funkciója hármas: berendezés, design, tanácsadás. Olyan luxustermékeket is forgalmaznak, amilyen a poharak királya, a Riedel. Sági volt az első, aki behozta az országba, immár 15 éve. Üzlettársa, Juan Rodriguez a 2014-ben alapított VendoService képviseletében a szállodai reggeliztetés egyik sarkalatos pontját, a kávéztatást mutatta be. Kiderült, WMF kávégépeket használnak, ehhez a kávét Olaszországból szerzik be, és a Németországból érkezett kávégépeken, olasz kávékon kívül víztisztító berendezéseket is forgalmaznak, amelyekkel jelentős víz-, és anyagi megtakarítás érhető el a Horeca területén.

Nemcsak programunk helyszíne, hanem témái is egyediek: olyan „páros” előadással zárul a februári találkozó, amelyben jó ideje működő szállodák vadonatúj igazgatói mutatkoznak be. Az egyik ház vidéken, Kóspallagon található, a másik Pest központjában, és mindkettő különleges a maga nemében. Balzer Timea, az MGallery Hotel Nemzeti Hotel új igazgatója elmeséli, néha annyira félreérthető (postás)körökben a házuk neve, hogy egyik csomagját nem neki Pestre, hanem a budai várbeli Nemzeti Galériába kézbesítették. „Élmény nyolcvan szobában”, – halljuk új birodalmáról a lelkes és szimpatikusan pozitív igazgatónő beszámolóját, akinek korábbi munkahelye, a 357 szobás Sofitel-ház után e kisebb „falat” is éppoly szakmai kihívás. Már csak azért is, hiszen a csodaszép és különleges történettel rendelkező épület hamarosan belép a „by Sofitel” brand tagjai közé, és az átpozicionálás nem kevés feladattal jár.

A kóspallagi Szent Orbán Erdei Wellness Hotel új vezetője, Kercs András, bár dolgozott korábban szállodai berkekben a Hunguest kötelékében, az utóbbi években főként üzleti utaztatással foglalkozott. „Senki nem születik szállodaigazgatónak” – fogalmaz, és azt is elárulja, eredetileg értékesítési pozícióra jelentkezett, de szerencsére őt kérték fel az erdő közepén, a legközelebbi településtől hét kilométerre fekvő, különleges miliőjű, hatvanszobás szálláshely vezetőjének.

Köszönet februári rendezvényünk segítőinek: Először is házigazdáinknak, a SIL Design Centrum tulajdonosainak, Lászlónak és Juannak, akik együtt dolgoznak a különleges párosításairól, no meg legnagyobb kézműves lekvárkészítő üzeméről, a Lekvárosházról ismert magánszakáccsal, Kaldeneker Györggyel, ezért ő készítette ezúttal fantasztikus ízvilágú ebédünket. A gyönyörű tervezésű, egyedi megjelenésű, mátrai LifeWater forrásvíz készítői is velünk tartottak, valamint a neves villányi családi vállalkozás, a Jackfall bormanufaktúra tulajdonosa, Jandrasics Gábor és lánya, Borbála is eljött. Ők ezúttal Riedel poharakban kóstoltatták a magukkal hozott három csodás tételt, egy 2014-es rozét, egy portuguisert és a Tótágas nevű borukat. A Szamos Marcipán is velünk tartott, ők finom desszerteket hoztak programunkhoz, édes élményként. Különleges kiállítás illett exkluzív helyszínünkhöz: a Napfény Paplan termékeit állították ki vendégeinknek, méghozzá elmondásuk szerint végre olyan környezetben, amilyenben nem sokszor van módjuk. Ágy és fürdőszobarészlet volt az a bemutatóterület, amelybe belesimultak a kiállított darabok. 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.