Villányi Franc bemutató a Vincén

Villányi Franc bemutatóval készül a Villányi borvidék az ország egyik legismertebb borszakmai rendezvényére, a „VinCE Budapest 2015” - re. A Corinthia Hotel Budapest elegáns falai között a közép - európai borkészítésre fókuszáló és a gourmet termékek tudatos fogyasztására sarkalló, műélvező program jó alkalom arra, hogy a Villányi borvidék zászlóshajóját, a Villányi Franc-t megismerhesse a borértő közönség.  

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Három napon át (2015. március 6-8-ig) a VinCE Budapest két standján (103-104) mutatkozik be a Villányi borvidék 19 pincészete. A termőtáj büszkeségét, - az immáron hivatalosan is „Villányi Franc”- nak szólítható - vezérterméküket kóstoltatják a luxus hotelbe érkező borbarátoknak.

A cabernet franc a világ összes szőlőtermő táján megél és borházasításokban általánosan elterjedt, mégis fajtatiszta borként kiemelkedő minőséget kevés helyen ad. (pl.:Loire, Villány)
A szőlő ideális termőhelyre talált a Villányi borvidéken, ahol immár az ültetvények14%-át teszi ki. A magas mésztartalmú löszben gyökerező és a sok napsütés melengette szőlő markáns és komplex, ugyanakkor lendületes és friss bort ad. A Villányi Franc az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. A Villányi borvidék különleges termőhelyének, klímájának és alkotó borászainak köszönhetően a cabernet franc-ból készült bort, - premium és super premium minőségben - Villányi Franc -nak nevezzük. Az itt bemutatott borok a prémium minőség előírásait is meghaladó terméskorlátozással szüretelt szőlőből (25-50 hl/ ha) származnak, átlagban közel két évet töltöttek hordóban, és több mint egy évvel ezelőtt kerültek palackba. A Villányi borvidék eredetvédelmi szabályozását jóváhagyó miniszteri aláírás a napokban kerül a helyére, így a rendezvény után palackozott termékeken már a Villányi Franc név és logo is megérdemelten jelenik majd meg.
A két standon kóstolható Villányi Franc-ok az alábbiak:


A Villányi borvidék borászai a Villányi Franc-t úgy kezelik, mint a táj legszebben beszélő szónokát. Reményeik szerint a vezértermék alkalmas lesz arra is, hogy pár év múlva elhelyezze ezt a szerethető borvidéket a világ minőségi bortermő vidékeinek térképén is. 

A VinCE Budapest belépőjegy vásárlásával látogatható. Szeretettel várnak mindenkit!
További információ: www.vincebudapest.hu



Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón

Először született magyar győzelem a brüsszeli díjátadón 

A fesztivál során immár negyedszerre osztották ki a rangos NEB díjakat, amelyek innovatív és fenntartható európai projekteket díjaznak
Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.
Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony

Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony 

A környék turisztikai célpontjait bejárva feltárul előttünk az időtlen természet és az évszázados történelem
Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik

Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik 

Szigetcsépen mindig van program, májusban például egy lovasverseny színesíti a mindennapokat.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.