hirdetés
hirdetés

Visszahozza a válság a dohányzást a horvát éttermekbe

A vendéglátóipar panaszai nyomán a horvát kormány enyhíteni igyekszik a május óta érvényben levő dohányzási korlátozásokon. Az éttermek és bárok teljes dohányzási tilalmát - a válságra tekintettel - most részlegessé akarják tenni: bizonyos feltételekkel engedélyezik a füstölgést.
hirdetés

Így az 50 négyzetméter alatti vendéglátóhelyeken lehet majd dohányozni, míg az ennél nagyobb alapterületűeknél dohányzórészt kell elkülöníteni. A jelenleg érvényes szigorú szabályozás alól csak a pszichiátriai betegeket vonták ki. A vendéglátóhelyeken a tilalmat megszegők 130 eurós bírsággal számolhatnak, míg a tulajdonost 2 ezer euróig terjedő büntetéssel sújthatják. A horvát étteremtulajdonosok nemzeti szövetsége szerint a recesszió és a dohányzás betiltása együtt 50-60 százalékos csökkenést okozott Horvátország nem tengerparti vendéglátóhelyeinek forgalmában. A tengerparti éttermek és bárok forgalomkiesése nem volt ennyire drámai, elsősorban a teraszok miatt, de a hűvösebb és esősebb őszi idő beálltával - amikor a teraszokat bezárják - , ugyanilyen sors várna rájuk is. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk