hirdetés
hirdetés

Az ember, aki lekéste a lezuhanó repülőt

Egy görög férfi azt írta a Facebookon vasárnap, hogy ő lett volna a 150. utas azon az etióp járaton, ami szerencsétlenséget szenvedett - adta hírül az euronews.hu.

hirdetés

2019. március 10-én, vasárnap reggel az Addisz-Abebából Kenya fővárosába, Nairobiba tartó gép a  felszállást követő hatodik percben a földbe csapódott, Az Ethiopian Airlines alig négy hónapos Boeing 737 MAX 8-as utasszállítójának fedélzetén tartózkodó 157 ember közül a balesetet senki nem élte túl. 

Visszatérve a görög férfi esetére: két perccel késte le a Boeinget. Mérges voltam, mert senki nem segített a beszálláshoz a kapuhoz érnem – derül ki Antonisz Mavropoulosz Facebook posztjából , amit „szerencsés napom” címmel tett közzé.

Mavropouloszt azért nem engedték felszállni a gépre, mert nála volt a csomagja. A férfi egy, a szemétkezeléssel foglakozó nemzetközi civil szervezet elnöke, és az ENSZ éves környezetvédelmi programjának gyűlésére igyekezett. A szerencsétlenségben 19 ENSZ alkalmazott vesztette életét, akik szintén erre a rendezvényre mentek volna.

A görög férfinak nemcsak az életét mentette meg a feleslegesen nála lévő csomag, hanem tisztázta is. A hatóságoknak ki kellett vizsgálnia az esetet, mivel ő volt az egyetlen utas, aki nem volt a gépen. "Nem volt logikus kapcsolat köztem és a szerencsétlenség között, mert nálam volt a poggyászom" - ezért nem is vallatták tovább.

Boeing 737 MAX 8, foró: 123rf

A légitársaságok reakciója

Az Airportal beszámolója szerint ez volt a Boeing új generációs hajtóművekkel felszerelt 737 MAX típusának második katasztrófája rövid időn belül, az első példány 2017 májusi forgalomba állítása óta. Ennek következményeképp  az Ethiopian Airlines mától határozatlan időre földre parancsolta Boeing 737 MAX-flottáját. A Cayman Airways követte az etióp légitársaság példáját, majd később kiderült: Indonéziában a Lion Air tíz, míg a Garuda egy repülőgépe nem teljesíthet járatokat amíg az átvizsgálások zajlanak. Az európai légitársaságok egylőre nem függesztették fel a típust a teljesítés alól,

(forrás: AIRportal.hu, Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk