Zürich a hasunkon keresztül

Svájc legnagyobb városa, Zürich változatos kulináris élvezetekre csábít idén nyáron; a hagyományos étkektől az „ipari konyháig” bármit megtalálnak haspókok és ínyencek - derült ki Zürich városának keddi, budapesti sajtótájékoztatóján. Munkatársunktól

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ahol nem csupán a levegőbe beszéltek a derék svájciak, hanem a végén be is bizonyították az eseménynek otthont adó Corinthia Royal szálloda svájci származású séfjével, Joel Khlalillal, hogy valóban van mit falatozni arrafelé. Helyes kis menüsort remekelt a séf a megjelent újságírók segítségével pisztrángból, röstiből és csokis fondüből.

De az események ilyetén kibontakozása előtt a szintén megjelent Dr. Buday Gábor, a Magyar Éttermi Szövetség elnöke elmondta: a svájci vendéglátást és kulináriát az állandóság és a hagyományok tisztelete teszi naggyá.  

Céhház és öntöde

Ezt alátámasztandó Esther Grob, Zürich turisztikai hivatalának marketing igazgatója felhívta a figyelmet a 14-18. század között épült céhházakban kialakított éttermekre, ahol a hagyományos receptek alapján készült, klasszikus ételek kerülnek felszolgálásra.

Aki kicsit kortársabb miliőre vágyik, az menjen az „ipari konyhára”! Illeszkedve az általános európai trendbe, Zürichben is igyekeznek kihasználni az üresen ásítozó ipari létesítményeket a legkülönbözőbb civil funkciók szerint. Eképp jöttek létre a Gnüsserei öntödében, a Schiffbauhalle hajógyárban, a Hürliman sörfőzdében izgalmas belsőépítészetű éttermek.

Vegások és a Vak Tehén

Tegye fel a kezét, aki tudta, hogy Zürich büszkélkedhet Európa első, 1898-ban megnyitott vegetáriánus éttermével! Az Amprosium Hiltl egy véletlen folytán jött létre. Volt egy üknagyapa, aki betegsége miatt orvosa tanácsára végleg búcsút kellet, hogy intsen a húsevésnek. Gondolta: ez nem is olyan rossz, miért ne kezdene el éttermében is ilyen étrend szerint felszolgálni. Az elmúlt 113 évben ez úgy tűnik, bevált.

Aztán ott van még a Vak Tehén. Gondolnánk, ilyen névvel egy budapesti romkocsmáról beszélünk, és lehet, hogy most ötletet adtunk... De nem, a Vak Tehén azaz Blinde Kuh, ahol úgy étkezhetünk, mintha vakok lennénk - étterem a sötétben, semmit a szemnek!

Buday Gábor állandóságot emlegető szavait erősiti meg a végére desszertként a 175 éve cukrászkodó Sprüngli trüffelekkel, arannyal hintette csokoládétortával és ki tudja, mivel.

Folyadék minden mennyiségben

Evés közben, de után is jól esik a folyadék; jobb híján akár a legközelebbi szökőkútból is ihatunk, vizük ivóvíz minőségű - árulta el Grob hozzátéve, hogy Zürich 1200 szökőkútjának köszönhetően majd' minden sarkon akad egy. Akinek a korty nem elég csobbanhat is a vízben 18 szabadtéri strandon a Zürichi-tóban vagy a várost átszelő Limmat folyóban. Ugyanezek a strandok éjszakára bárokká válnak; remek helyszín a digestive elfogyasztására.  


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.