turizmus online    aktuális

A Kartago Tours többségi tulajdonosa lett a REWE Touristik

Átrendeződhet a régió utazási piaca azzal, hogy a német REWE Touristik felvásárolta a magyar Kartago Tours-t is tulajdonló cseh Exim Holding 51%-át.

A Prágában 2012. május 31-én aláírt megállapodással a kölni idegenforgalmi óriáscég 2012. 01.01-ig visszamenőleges hatállyal megvette a prágai székhelyű Exim Holding Rt 51%-os részesedését. A REWE Touristik ezzel az üzleti partnerséggel vezető pozíciót biztosít magának a cseh utazási piacon, valamint szintén vezető pozíciót Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon, értesült lapunk.

Az Exim/Kartago Tours az első számú utazási iroda a Cseh Köztársaságban, második
a Szlovák Köztársaságban, és egyike a legnagyobb utazási irodáknak Lengyelországban és Magyarországon. Az Exim Csoport forgalma 2011-ben, köszönhetően Exim Tours és Kartago Tours utazási irodáknak, nemzetközi szinten elérte a 225 millió eurót. A felek nem nyilatkoztak a vételárról.

"Ez egy fontos lépése cégünk terjeszkedési stratégiájának. Az Exim Tours-sal kötött partnerség kaput nyit számunkra a legfontosabb feltörekvő kelet-európai piacon” - mondta Norbert Fiebig, a REWE-csoport idegenforgalmi részlegének vezérigazgatója.

"A REWE-csoport a Cseh Köztársaságban már ismert, vezető pozíciót tölt be a szupermarket és diszkontáruház piacon (BILLA, PENNY). Ezt az értékesítési és kereskedelmi tapasztalatot kapcsoljuk össze az Exim Tours turizmusban szerzett tudásával. Így nyitunk szálloda partnereink és fogyasztóink részére új lehetőségeket" - tette hozzá.

Sören Hartmann, REWE-csoport utazási osztályának szóvivője kijelentette: "Az Exim Tours számunkra a kelet-európai piacokon történő megjelenés első lépése. Azokban az országokban, ahol erősek vagyunk, azaz Tunéziában, Egyiptomban és Törökországban, az Exim kiváló helyzetben van. Közösen még többre vagyunk képesek. "

Nagy növekedési potenciált lát a REWE Touristik elsősorban a kelet-európai piacokon
a Földközi-tenger nyugati részére történő utakra és távoli célterületekre. Sören Hartmann megerősítette: "A kelet-európai fogyasztókat sokszínű lehetőségekkel próbáljuk elérni utazási irodákon, kiskereskedelmi egységeken és interneten keresztül. Mint az egyik
legerősebb turisztikai csoport, együtt még nagyobb előnyöket érhetünk el
a szállodai szobák vásárlásánál és a vendégeknek előnyös, exkluzív szállodai szolgáltatásokat tudunk kínálni. "