A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

Az elkészült fogásokat a közönségnek is lehetősége lesz megkóstolni, akik szavazhatnak és dönthetnek arról, hogy melyik Dani García által újragondolt magyar kedvenc étel kerüljön fel a Bibo Budapest étlapjára.

Mint megírtuk, a BOTANIQ Collection idén két egységgel is bemutatkozik az idei Gourmet Fesztiválon, amelyik e hétvégén zajlik a Millenáris Parkban.

A május 24–26. között megrendezett eseményen a BIBO Budapest – Dani García három Michelin-csillagos séf étterme – valamint a BOTANIQ Bár várja a látogatókat különleges ételekkel, italkoncepciókkal és személyes találkozásokkal.

Dani Garcia, a három Michelin csillagot kapott konyha sztárséfje
Dani Garcia, a három Michelin csillagot kapott konyha sztárséfje
Fotó: BDPST Koncept
A gasztrofesztiválra Dani García Budapestre uatzott, aki megérkezésekor ezt mondta:

Negyedszer térek vissza Budapestre. A magyarok szerencsés emberek, hogy nemcsak egy gyönyörű fővárosuk van, de egy gazdag és dinamikus konyhájuk is, amely sok elemében idézi Andalúzia gasztronómiai hagyományait.

A Gourmet Fesztivál idei tematikája, a „kedvencek” különösen inspiráló kiindulópontnak bizonyult Dani García számára. A BIBO Budapest standján öt különleges fogás mutatkozik be:

az Ököruszály Brioche, a BIBO Lángos, a Roppanós Garnéla és a Gulyás Croquette, végül az ételsort a Budapesti Hold nevű desszert zárja.

BIBO Budapest fogások a Gourmet-n: Ököruszály Brioche, a BIBO Lángos és Gulyás Croquette
BIBO Budapest fogások a Gourmet-n: Ököruszály Brioche, a BIBO Lángos és Gulyás Croquette
Fotó: BDPST Koncept

A fesztivál egyik csúcspontja a május 24-i, szombat esti hatkezes főzés lesz a Gourmet Akadémia színpadán, ahol Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) és Varjú Imre (Flava) séfek kedvenc magyar fogásaiból merít ihletet, és gondolja újra saját stílusában. 

Botaniq koktélkínálat a Gourmet-n
Botaniq koktélkínálat a Gourmet-n
Fotó: BDPST Koncept

A BOTANIQ Bár standján mutatkozik be először a nagyközönség előtt az a saját fejlesztésű ital, a Blumenizer Gin is, amely rétegzett, zöldfűszeres karakterű párlat. A Gourmet Fesztiválon debütál továbbá egy új, nyári koktél is: a Tokaji spritz, amely a Patricius Borház Katinka nevű, késői szüretelésű borházasításából, sárgabarackból és friss zsályából készül. Könnyed, gyümölcsös, mégis elegáns ital, amely egyszerre tiszteleg a tokaji borvidék öröksége és a nyári hangulat előtt.

 


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.