Jöhet egy vegán avokádó krémlikőrrel készült koktél?

Egy jó bartender nem magának csinál koktélt, hanem a vendégeknek – mondja Steier Máté, a Zazie Bistro & Bar koktélmestere.

A MOL Campus épületében található Zazie Bistro & Bar megújította koktélkínálatát, mint írják közleményükben. Az új itallap koncepcióját és a koktélokat Steier Máté, az étterem bartendere álmodta meg. A változtatás célja az volt, hogy a vendégek igényeihez igazodva olyan koktélkínálatot hozzanak létre, amely egyszerre nyújt ismerős és izgalmas ízélményeket.

Egy jó bartender nem saját magának csinál koktélt, hanem a vendégeknek. Igyekszünk olyan ízeket kínálni, amelyek izgalmasak, máshol nem találkozhatnak velük, és persze finomak is

– mondta Steier Máté.

Steier Máté
Steier Máté
Fotó: Zazie Bistro & Bar

Aperitif menü: könnyedség és kifinomultság

Az új koktélmenü egyik újdonsága az Aperitif menü, ebben kapott helyet az étterem egyik legnépszerűbb itala, a Zazie Garden, egy könnyed uborkás-kapros gin tonic bodzával, amely már régóta a vendégek egyik legnagyobb kedvence. Nem szezonális itallapot készítettek, így olyan ízvilágú koktélok is megtalálhatóak itt, mint a Figroni fügés negroni, vagy a bergamot likőrös-pisztáciás-málnahabos Kisstacchio. De a kínálat részét képezi az Old Fashioned és az Aperol Spritz is, így a klasszikus, jól ismert ízeket is megtalálják a vendégek.

Digestif menü: desszertitalok és télies hangulat

A fogások után ajánlott Digestif menü két különlegességet is tartalmaz. Az első a Velvet Dream, amely egy desszertital vegán avokádó krémlikőrrel, vaníliával és kakaóval. A másik különlegesség a Winter Leaf, egy szilvás-fahéjas whisky-s koktél, amely tökéletesen idézi meg a karácsonyi hangulatot. Elmaradhatatlan persze a sorból az Espresso Martini, az Irish Coffee és az Amaretto Sour, amik szintén sokak kedvencei.

Klasszikusok – topkivitelezésben

A signature koktélok mellett mindenki megtalálja a kedvenc klasszikusait is, legyen az egy negroni, porn star martini, cosmopolitan, margarita, gyümölcsös daiquiri variáció, moscow mule, vagy mojito. A bartender szerint a vendégek körében továbbra is nagy az igény a jól ismert ízekre, ezért ezek is kiemelt helyet kaptak az itallapon.

 

 


TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 
Franciaországban csökkenő borfogyasztás, ellenben hódít a sör

Franciaországban csökkenő borfogyasztás, ellenben hódít a sör 

Különösen a vörösbor szenvedi meg a trendek változását.
A miskolci étteremben lehúzták a rolót

A miskolci étteremben lehúzták a rolót 

A miskolci Grill Farm étterem, mint közölték, végleg bezárt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.