Magyar Ízek Utcája '24 - főszerepben a bográcsos, tűzön készült ételek

Immár 15 éve, hogy a Várkert Bazárral szemben először megrendezték a Magyar Ízek Utcáját. Ezzel augusztus 20-a nemcsak az Államalapítás ünnepe lett, hanem a magyar konyha dicsérete is egyben, hangsúlyozta Novotny Antal, a több napos gasztroparádé ötletgazdája, főszervezője, a Várkert Bazárban rendezett szerdai sajtótájékoztatón, ahol sor került az országtorta és kenyérverseny legjobbjainak díjátadására is.

A magyar konyha ünnepe augsztus 20-a, de nem korlátozódik az országhatárra, inkább Kárpát-medenceinek mondhatnánk

- mondta Novotny Antal, akit sokan Katlan Tóninak ismerik, hiszen ő az, aki óriási serpenyőkben készít hagyományos magyar ételeket.

Mint elhangzott, idén

a vezértéma a bográcsos, tűzön főtt étel. Ebben a műfajban a magyar konyha talán a világon a leggazdagabb.

Elmondhatatlanul sokféle, -fajta és alapanyagú ételünk ezzel az archaikus technológiával készül.

Magyar Ízek Utcája / Forrás. Magyar Pékszövetség
Magyar Ízek Utcája / Forrás. Magyar Pékszövetség

A vendégek a megkerülhetetlen karcagi pörköltön és a csángó húsos galuskán túl olyan ételeket is kóstolhatnak, mint a

kakastöke pörkölt, szarvastokány, cigánykáposzta vagy káposztás paszuly. Lehet majd halászlevelet, lecsót és többféle módon elkészített pörköltet is kóstolni.

A gasztrokínálat idén is több kategóriára oszlik: ételek, italok – itt most kizárólag kistermelők, kézműves gyártók termékeiről van szó - és természetesen a vendéglátás ezerféle formája.

Több mint kétszáz vendéglátós vállalkozó lesz jelen, és sokezer érdeklődőt várnak majd.

A több napos, élénk turisztikai érdeklődésre számot tartó rendezvényt számos kulturális és gyermekprogram egészíti ki.

 


Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.
Hamarosan Food Truck Show

Hamarosan Food Truck Show 

A Vámház körúton ünnepelnek a mozgó éttermek.
Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat

Olasz csúcsgasztronómia, szuperprémium italok, hamisítatlan itáliai hangulat 

Ilyen volt a a Balaton Wine&Gourmet fesztivál Veszprémben, a nyárt búcsúztató utolsó hétvégén.
Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek

Indul a pályázat vidéki kávéházaknak és speciális vendéglátóhelyeknek 

Egymilliárd forint értékű támogatást hívhatnak le vidéki kávéházak és alkoholmentes italokra specializálódott vendéglátóhelyek.
Itt az új magyar szőlőfajta?

Itt az új magyar szőlőfajta? 

Elismerést kapott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Georgikon Campusán nemesített szőlőfajta.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.