Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Az adományozási akció keretében minden nap egy meghatározott mennyiségű brióst különítenek el, amelyeket ingyenesen osztanak szét a rászorulók között.

„A Sütni jó Alapítvány 2025-ös év első akciójaként Miskolcon települ majd ki, és 1000 brióst oszt majd szét rászorulók között”, olvasható a Sokszínű Vidék oldalán.

Az Ingyenes Briós Kóstoló és Adományosztás néven meghirdetett esemény március 2-án kerül megrendezésre Miskolcon. 

Mint közösségi oldalukon írják: 

„A Sütni jó Alapítvány szeretettel vár mindenkit 2025. március 2-án, 13:00 órától a Miskolc, Újgyőri Főtér-re, hogy  ezer darab Cukros Brióst osszon szét rászoruló családoknak, hajléktalanoknak, és mindenkinek, aki szeretne egy kis finomságot kóstolni!”

Galamb Alex
Galamb Alex
Fotó: Sütni Jó Alapítvány Facebook oldala

A tulajdonos, Galamb Alex péksége Miskolc egyik forgalmas részén található, ahol nap mint nap friss és minőségi termékekkel várja a vásárlókat. Március 2-ára az Alapítvány gyermekeivel közösen sütik az ezer brióst. 

Az országjárás során találkoztam tavaly több olyan helyzettel, hogy a hajléktalanokat, szegényebb sorsú embereket beskatulyázzák, eleve elítélik, pedig ők is értékes emberek, csak segítségre szorulnak. Ezzel az eseménnyel erre is szeretnénk felhívni a figyelmet

– mondta el a Sokszínű Vidéknek a pék.

Galamb Alex a jövőben további hasonló jótákonysági akciót tervez. 


Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.
50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt 

Annak a férfinak jár a kártérítés, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé a lánc egyik amerikai tagjában.
Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola 

A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.
Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.
Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

Csodahelyek Buda gasztro-negyedében 

A Margit-negyed egyre inkább Budapest egyik legizgalmasabb gasztronómiai és kulturális helyszínévé válik.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait 

Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik

Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik 

Ötmillió forintos bírságra számíthatnak azok a boltok, ahol megszegik az árrésstopot.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.