TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

Egy különleges éttermi élmény nemcsak gasztronómiai örömökkel tölthet fel az évre, hanem inspirálóan is hathat ránk. Az alábbi öt budapesti helyszín tökéletes választás lehet a lassú, örömteli évkezdéshez.

A helyszín, ahol étkezés közben megáll az idő


Fotó: Virtu

A Budapest legmagasabb pontján elhelyezkedő VIRTU Restaurantban a Michelin által az Év ifjú séftehetségének választott Lendvai Levente és csapata olyan téli menüt álmodott meg, amely a magyar gasztronómiai hagyományokat idézi, miközben modern luxussal és újragondolt ízvilággal ötvözi azokat. 

Az étterem arra ösztönzi vendégeit, hogy hagyják maguk mögött a rohanást, és élvezzék a nyugodt kezdést.

Lendvai Levente séf ezért is ajánlja mindenkinek, hogy mielőtt kikérnék a főfogást, egy ráhangolódó crudités-vel, kaviárral, vagy a régió díjnyertes sonka,- és sajtválogatásával kezdjék az étkezést.

Hétvégi brunch vagy egy hosszú vacsora


Fotó: Zazie Bistro & Bar

A Michelin-ajánlott Zazie Bistro & Bar bensőséges, közvetlen hangulata tökéletes helyszín ahhoz, hogy megálljunk, és értékeljük az élet apró örömeit, amibe a Bíró Dani séf által kreált ikonikus Rossini burger is biztosan beletartozik. Akár egy különleges Sunday brunch, akár egy hosszú, finom vacsora mellett döntünk, a Zazie biztosan emlékezetes élményt nyújt a Duna megnyugtató közelsége mellett.

Januárban ráadásul remek programokkal is készülnek. 

Lesz  Mindful vacsora a testért és lélekért Réka Ibolya vezetésével és a legcsajosabb, legromantikusabb, és legikonikusabb filmek és sorozatok világába betekintést nyújtó népszerű RomKom est is megrendezésre kerül.  

Étterem és borbár a város szívében


Fotó: N28

A belvárosi forgatagban található Bib Gourmand és Michelin Év Szervize díjjal kitüntetett N28 Wine & Kitchen nemcsak egy étterem, hanem egy hangulatos borbár is, ahol a helyi és nemzetközi borok tökéletesen kiegészítik a szezonális alapanyagokból készülő fogásokat. A kényelmes, barátságos környezet ideális egy évindító vacsorához, ahol összegezhetjük a terveinket, miközben egy pohár kiváló bor mellett ülünk. Nagy Szabolcs séf téli étlapjának sztárjai a csontos velő parmezánnal és salátával, a libamáj brulée kaláccsal és birssel, valamint a kellemesen melengető marhapofa gulyás. De eshet a választásunk malac csülökre, bárányfartőre, vagy éppen tőkehalra is. Szombatonként ebédidőben pedig az igazi, nagypolgári ebédek hangulatát szeretnék visszahozni, ahol a daragaluskás húsleves és a borjú bécsi kihagyhatatlan fogás lesz.

Akik valami igazán egyedire vágynak


Fotó: Nobu

Az ikonikus, immár 30 éves Nobu étteremlánc budapesti egysége is különleges élményt nyújt azoknak, akik valami igazán egyedire vágynak az év első hónapjában. A nehéz ünnepi fogások után felüdülés az étlapjukat böngészni, hiszen itt a világhírű japán-perui ételek és Schreiner Gábor executive séf budapesti, egyedi kreációi is megtalálhatóak. A Nobu elegáns atmoszférája inspiráló környezetet biztosít, ahol igazán mély gondolatokba merülhetünk.

Tradíciók és luxus 


Fotó: Spago by Wolfgang Puck

Wolfgang Puck világhírű étteremláncának budapesti étterme, a Spago Budapest a nemzetközi színvonalú élményt ötvözi a helyi tradíciókkal. Az évkezdés itt nemcsak az ízekről, hanem a stílusról és a kényelmes luxusról is szól. Akár egy baráti vacsorára, akár egy üzleti ebédre látogatunk el, a Spago Budapest garantáltan emlékezetessé teszi az évindítást, hát még akkor, ha a vacsora előtt vagy után beszállunk a liftbe és ellátogatunk a szálloda tetején található The Duchess Rooftop Bárba, ahol az évet egy izgalmas, friss koktéllappal indították.

Az év első heteiben tehát érdemes teret engedni a gondolatoknak és az ízeknek egyaránt. Ezek a helyek nemcsak különleges gasztronómiai élményeket nyújtanak, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy újult erővel vághassunk bele az előttünk álló kihívásokba. 

 


Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.