Veganuár a felhők felett

Az Emirates minden évben több mint 400 ezer vegán főételt és desszertet szolgál fel, tavaly a vegán ételek iránti igény több régióban is meghaladta az utasforgalom-növekedést. Az ínycsiklandó ételsor olyan fogásokat tartalmaz, mint a thai vörös currys tofu, a krémes polentatorta kakukkfüves gombaraguval, vagy az utasok kedvence, a Green Burger. Nemrég debütált a légitársaság gondosan megtervezett gyermek vegán menüje, séfjei pedig a Veganuár kapcsán új alapanyagokkal kísérleteztek, hogy még tovább bővítsék a növényi alapú ételkínálatot.

Az egyre terjedő vegán életmódról ma már repülés közben sem kell lemondani. A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága mind a 140 útvonalán kínál növényi alapú főételeket és desszerteket. 2024-ben a vegán ételek fogyasztása az utasforgalommal összhangban nőtt, de egyes régiókban – például Afrikában, Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten – meg is haladta azt. 


Fotó: Emirates

Különleges alapanyagok

A Veganuár alkalmából a séfek egy workshop keretében növényi alapú ételekkel és innovatív alapanyagokkal kísérleteztek, hogy a későbbiekben újabb nagyszerű fogásokkal bővíthessék a légitársaság kínálatát.

Kipróbálták többek között az új szilárd tojáspótlót fűszeres shakshuka szósszal, és egy előre elkészített vegán tésztalapot, amelyből sós vegán cannellonit készítettek.

A mesterszakácsok a több mint 300 vegán receptet felvonultató menühöz olyan kiváló, a világ számos tájáról származó alapanyagokat használnak, mint a kaliforniai Beyond Meat növényi alapú húspótlók, az Egyesült Arab Emírségekből és Szingapúrból származó Arlene szójafehérje, a japán Qian Ye préselt tofu, a francia Linnolat bio vegán csokoládé, a német Meister Marken vegán margarin, a thaiföldi Pantai vegán currypaszta és az olasz Koita mandulaital. A menüt a világ legnagyobb vertikális farmjáról származó terményekkel is gazdagítják – a légitársaság tulajdonában lévő Bustanica elsősorban vegyszermentes leveles zöldségekkel járul hozzá a zamatos és friss vegán ételekhez.


Fotó: Emirates

Vegán ételkülönlegességek a felhők felett

A Turistaosztályon olyan ínyencségek várják az utazókat, mint a párolt sárgarépával és paprikával töltött crêpes, amelyet sült burgonyával, gombával és paradicsomos concassé-vel tálalnak, a currys zöldségpuffancs vagy a csokoládés mousse torta csokoládéöntettel és szeder morzsával.  A Prémium Turistaosztály vegán konyhát választó utasai megkóstolhatják a párolt gombát zöldségekkel, ötfűszeres szójaszósszal, amelyet párolt jázmin rizzsel és blansírozott pak choi-val szolgálnak fel, továbbá olyan desszertek közül választhatnak, mint a sárgabarack kompóttal leöntött csokoládés tart vagy a málna-tonka mousse torta bogyós gyümölcsökkel.

A Business Class menüjében elegáns és kreatívan összeállított ételek sorát kínálják, többek között thai vörös currys tofut padlizsánnal, babbal, gombával, taróval, párolt jázmin rizzsel gazdag mártásban.

A desszertek között pedig olyan különlegességek kaptak helyet, mint a trópusi kókuszos ananászos torta vagy a csokoládés pekándiós torta.

A légitársaság First Class utasai pedig olyan kivételes vegán ételköltemények közül választhatnak, mint a krémes polentatorta kakukkfüves gombaraguval, párolt spenóttal és gazdag gyökérzöldség jus-vel vagy a padlizsán curry szenes rizzsel és kurkumás burgonyával, egy csipetnyi kókuszdióval és menta chutney-val tálalva. A desszertek között pedig épp úgy megtalálható az epres Charlotte torta Chantilly krémmel és málnás tuile-lel, mint a sós karamellszósszal és tejszínhabos kesudió-krémmel leöntött forró csokoládéfondant. 


Love is in the Air – Szerelem a levegőben

Love is in the Air – Szerelem a levegőben 

Hét Valentin-napi utast különleges ajándékkal leptek meg a Wizz Air fedélzetén.
Filmforgatás miatt ezen a hétvégén is lezárják a Lánchidat

Filmforgatás miatt ezen a hétvégén is lezárják a Lánchidat 

Ahogy ez a múlt hétvégén is történt.
Magyar munkatársakat keres kabinszemélyzeti csapatába a dubaji légitársaság

Magyar munkatársakat keres kabinszemélyzeti csapatába a dubaji légitársaság 

A légitársaság február 15-én 9 órától Budapesten, Courtyard by Marriott Budapest City Center hotelben tart Nyílt Napot
Drágulnak a kompjegyek Görögországban

Drágulnak a kompjegyek Görögországban 

Akár 15 százalékos áremelkedés is várható májustól.
2024 legnépszerűbb buszos úti céljai

2024 legnépszerűbb buszos úti céljai  

Néhány meglepetés is bekerült a legjobb 20 közé.
Átvette első Airspace kabinnal készült repülőgépét a Wizz Air

Átvette első Airspace kabinnal készült repülőgépét a Wizz Air 

Az utasélmény új generációját képviseli az Airbus most átadott repülőjének kabinja.
Légi tisztelgés az osztrák zseni előtt:  világ körüli útra indul a „Strauss-gép”

Légi tisztelgés az osztrák zseni előtt: világ körüli útra indul a „Strauss-gép” 

A „Strauss-gép” Bécs zenei nagykövete lesz.
Íme, a fenntartható tengeri utazás legújabb formája

Íme, a fenntartható tengeri utazás legújabb formája 

Izgalmas és fenntartható lehetőség az Atlanti-óceán átszelésére: egy vitorlás teherszállító hajó.
Ötnapos vasúti sztrájk Belgiumban

Ötnapos vasúti sztrájk Belgiumban 

Nem csak a légügyi dolgozók elégedetlenek, hanem három belga szakszervezet is ötnapos vasúti sztrájkot tervez február utolsó hetében.
Belgiumból nem indulnak repülőjáratok csütörtökön országos sztrájk miatt

Belgiumból nem indulnak repülőjáratok csütörtökön országos sztrájk miatt 

Brüsszelben országos szakszervezeti demonstráció lesz csütörtökön, amelyhez szinte teljes körű munkabeszüntetés is társul.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.