hirdetés

A kelet-stájer vendéglátók titkos receptje

A régió több mint 120 attrakciója önmagában is megállja a helyét, a kelet-stájerek mégis a közös csomagban és az együttes promócióban látják a jövőt.

hirdetés

GenussCarddal ugyanis a vendégek teljesen ingyenesen vehetik igénybe  a régió több mint 120 legszebb kirándulási programját: többek között kiállításokat, múzeumokat és kastélyokat (Kräftereich, Stoani Haus der Musik, Schaubergwerk Arzberg...), számos manufaktúránál  és helyi termelőnél kulináris kóstolókat  (Felber csokoládémanufaktúra, Fandler olajsajtoló...), varázslatos kerti bemutatókat, pihentető fürdő- és wellness létesítményeket, termálfürdőket, valamint felejthetetlen családi élményeket (Herberstein állatpark, nyári szánkópálya Koglhofban és kisvasút). A GenussCard vendégkártyát több mint 100 szálláshelyen (szállodák, panziók és magánszállások) a megérkezéskor automatikusan megkapja a vendég és az elutazás napjának estéjéig érvényes.

Élvezzük tavasszal az almafavirágzást, nyáron az alpesi réteken pompázó vad orchideákat, az árnyas folyómenti kerékpárutakat, túrázzunk a szebbnél szebb szurdokokban, vagy fürödjünk a kellemes vízű tavacskákban. Ősszel a roskadozó gyümölcsösök, a szebbnél szebb virágoskertek és a virágút falvai, a színpompás szőlőskertek, a hangulatos Buschenschankok (privát borozók), a romantikus kastélyok és sok más nevezetesség csalogatja a látogatókat.

Számos termelőnél, kertésznél és mesterszakácsnál betekintést nyerhetnek a vendégek a kulisszák mögé. Hasznos ismeretekkel gyarapodhatnak a kelet-stájer kertek növényeiről, és kipróbálhatják termékeik, specialitásaik elkészítésének művészetét. Részt vehetnek pl. egy teabemutatón, megpróbálhatják az ecetkészítés tudományát vagy a mézeskalács szívek dekorálását. Megismerhetik fűszer- és gyógynövényeinket, azok hatását és felhasználását.  A kertek mentén kerekezve betérhetünk a gyümölcs udvarokba egy finom kóstolóra vagy megcsodálhatjuk a Garten-Lust privát kerteket.

Új kerékpár túraajánlatuk az „Élmény e-bike túra“, melyet sok érdekes kerti élmény, kóstoló és természeti különlegesség tesz izgalmassá. Mindezeket a programokat a vendégek 'belépő mentesen' vehetik igénybe a GenussCard vendégkártyával, melyet a partner szálláshelyeken érkezéskor automatikusan megkapnak! Ezen kerékpártúra egy hetes nemzetközi változata négy Kelet-stájerországi szakasz után tovább vezet Magyarországra, ahol további két napos túrán ismerhetjük meg a határmenti Magyar vidék érdekességeit és különlegességeit.

Kulináris, kerti élményutazás, almaút élményszüret, virágkarnevál a stájer virágúton látogatható csokoládé és olajmanufaktúrák és még számtalan program ingyenes látogatását teszi lehetővé a kártya, mely a végén mégis mindenkinek megéri. 

 

 

 

(forrás: www.oststeiermark.com, Vendég & Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk