hirdetés

Főzzön rovarszakácskönyvből

Rovarokkal fűszerezett ételeket felvonultató különleges szakácskönyvet dobtak piacra Hollandiában: a szerzők szerint a bogaras fogások rendkívül gazdag fehérjeforrást kínálnak - írja az MTI-re hivatkozva a Deluxe.

hirdetés

A The Insect Cookbook (A rovarszakácsköny) című receptgyűjtemény segítségével bárki fehérjedúsabbá teheti kedvenc csokis muffinját vagy gombás rizottóját. "Ez a szakácskönyv egy lépéssel közelebb visz minket ahhoz, hogy idővel a holland éttermek menüjében is megjelenjenek az ízeltlábúak - mondta Marcel Dicke, az élelmiszertudományokra specializálódott Wageningeni Egyetem professzora. - Reményeim szerint az emberek megveszik a könyvet, és elkezdik rovarokkal kiegészíteni otthoni fogásokat."

Az egyetem szakembereinek kutatása szerint a rovarok jelenthetik a legjobb fehérjeforrást a világ egyre növekvő népességének. Jelenleg a mezőgazdasági területek mintegy hetven százalékát használják az állatállományok tenyésztésére. "A Föld lakossága várhatóan 2050-re eléri a kilencmilliárd főt, vagyis meglehetősen problémás lesz az emberiség húsellátásnak biztosítása, mivel nem lesz elég terület az állatok tenyésztésére" - mutatott rá Dicke.

A cikk folytatását az eredeti oldalon olvashatja.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai