hirdetés

Halas könyv a METRO-tól

A METRO Vevőakadémián bemutatták a halgasztronómiai kurzusok oktatójának legújabb könyvét a Corvina Kiadó gondozásában. Szabó Péter halkereskedő, séf és társszerzője, Hoitsy György a lillafüredi pisztrángtelep vezetője Halak és halételek című kötetükkel teljesen új megvilágításba helyezik az édesvízi és sósvízi halakat és elkészítésüket.

hirdetés

Szabó Péter a METRO Vevőakadémia oktatója szakmai gyakorlataira és a seafood gasztronómiában való jártasságára az Egyesült Államokban, Új-Zélandon és Skóciában tett szert, ahol több éven keresztül, tengeri halak és seafood gasztronómiában meghatározó szerepet betöltő kereskedelmi vállalkozások és éttermek segítségére volt munkájával. Szerzőtársával, a pisztrángtenyésztő Hoitsy Györggyel most egy kötetbe foglalták hasznos gyakorlati tanácsaikat, lenyűgöző történeteiket és legjobb halreceptjeiket. Bemutatják a Magyarországon kapható összes édesvízi és tengeri halat a fantasztikus képekkel illusztrálva és minden fogáshoz külön borajánlóval.

„A Halak és halételek nem csupán egyszerű receptgyűjtemény. Épp úgy, mint a Vevőakadémián tartott kurzusain, Szabó Péter a könyvben is bevezeti az érdeklődőket a különböző konyhatechnológiákba, fűszerezési módozatokba és a halételek kreatív elkészítésébe. A Halak és halételek hiánypótló mű a magyar gasztronómiában, amely ezt a különleges alapanyagot új megvilágításba helyezi” – mondta Haász Ákos, a METRO Vevőakadémia vezetője.

A METRO egyedülálló tudásközpontja, a Vevőakadémia Szabó Péter oktatóséf vezetésével jelenleg háromféle halas kurzust kínál a tanulni vágyóknak. A Tengeri halak, Hazánk halai, valamint a Seafood gasztronómia képzések a profi és amatőr séfeknek, háziasszonyoknak, a halgasztronómia híveinek egyaránt eligazítást nyújtanak a legkülönfélébb édesvízi és tengeri halak világában. A METRO áruházak friss hal osztályai több mint százféle halból álló szortimenttel várják partnereket. A magas szintű minőségbiztosítási rendszernek, valamint a folyamatos szállításnak köszönhetően a pontytól a lazacig minden a legfrissebb állapotban található.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai