Ilyen az igazi luxus az óceánon

Több mint egy órás filmben leshetünk be a luxus óceánjárók varázslatos világába és kulisszái mögé dr. Érsek M. Zoltán felvételein keresztül.

Május 7-én mutatta be dr. Érsek M. Zoltán újságíró, Az Utazó magazin főszerkesztője luxus óceánjárókon készített, körülbelül 70 perces filmjét az Uránia Filmszínházban a Tengerjáró Kft.-vel együttműködésben.

A filmben - rövid történelmi áttekintést követően - három luxushajó világába nyerhetünk bepillantást: az Independence of the Seas, a Celebrity Eclipse és a világ jelenleg legnagyobb hajója, a Royal Caribbean International hajótársaság Oasis of the Seas nevű monstrumának kulisszái mögé leshetünk be. Ez utóbbi hajó megépítése 1,4 milliárd dollárba került, 3 évig tartott, és ötször akkora, mint a Titanic, de a korábbi csúcstartónál is másfélszer nagyobb.

A filmből kiderül, hogy a hajók hatalmas olvasztótégelyek, hiszen mind a vendégek, mind a személyzet tagjai a világ különböző tájairól érkeznek – a Celebrity Eclipse-en a film készítésekor például 57 nemzet dolgozott együtt.

Gasztronómia és programkavalkád

A hajókon fontos szerepet kap a gasztronómia, és lényeges, hogy minden ízlést kielégítsenek. Az Oasis of the Seas fedélzetén például összesen 37 étterem, bár és pub található, így az ázsiai konyhától az amerikai hamburgeren és az olasz pizzán át a kifinomult francia fogásokig és tenger gyümölcséig mindenki megtalálja a számára megfelelő ételt. Ráadásul az egyik étterem vezetője nem más, mint az a Keriann Von Raesfeld, aki 2008-ban első amerikaiként és első nőként megnyerte a „Best Young Cook In The World” (A világ legjobb fiatal szakácsa) versenyt.

A film olyan luxusvilágba kalauzol el minket, amit máshol biztosan nem tapasztalhatunk meg: a hadiipar technikáit is felhasználó hajókon akár szörfszimulátort, golfpályát, mászófalat, füvesített területet, színháztermet és vízi színházat, kaszinót, jégpályát, diszkót, vízi élményvilágot és olyan, üzletekkel és bárokkal zsúfolt promenádot is találhatunk, amely egy igazi hangulatos kisvárosra emlékeztet – itt már csak az okozhat fejtörést, hogy épp melyik programot válasszuk.

A Luxus az óceánon című film várhatóan moziban is látható lesz, további információk esetén cikkünket frissítjük.



Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.