Kaland a Kempinski konyháján

Igazán különleges miniküldöttség érkezett Szekszárdról február 10-én a Kempinski Hotel Corvinus Budapest konyhájára, ahol a luxushotel profi gasztrocsapata fogadta a vendégeket. Akik egy teljes napon át beavatták a finger food készítés rejtelmeibe Magyarország első, kizárólag fogyatékosokat foglalkoztató éttermének, az Ízlelő dolgozóit.

Szendi Árpád irányításával  a pesti szálloda konyhájáról tanították Évi szakácsot és a szekszárdi kis étterem konyhafőnökét, Pétert, miképp készüljenek egy-egy rendezvény fogadására.

Ágoston Péter konyhafőnök és Gyulai Zoltánné, Évi szakács izgatottan keltek aznap, bár Évi nem először járt az ötcsillagos szálloda konyháján. Hiszen korábban már egy napot eltölthetett – akkor a szintén a szálloda területén található Nobu szakácsai mutatták meg a szusi készítés csínját, bínját.

Most is konkrét céllal érkeztek, és a Kempinski pozitív hozzáállását dícséri, hogy az első szóra igent mondtak arra a felkérésre, hogy a szekszárdi Ízlelő konyháján dolgozók szeretnének tanulni és továbbfejlődni a finger food készítés területén. Mivel a luxushotelben aznap, szerda este nagyrendezvényt bonyolítottak – erre készültek napközben a konyhán, és arra is szakítottak időt, hogy Évit és Pétert tanítgassák.

Szuvid eljárással készített scampit, ananászt és füstölt lazacot tűztek pálcikákra a szekszárdiak, közben a szuvidolás lényegét is elmagyarázták és megmutatták Éviéknek, majd csirkemell falatkákat készítettek közösen. Amibe babérlevél, fokhagyma, bors, curry is került, bécsi panírba forgatták a húst, így sütötték ki. Uborkalevest is tálaltak az ÉS konyháján aznap kis pohárkába – ezt is megtanították az Ízlelősöknek.

A megváltozott munkaképességűek minicsapata új tudás birtokában búcsúzhatott a nap végén a hotel konyháján dolgozó topszakácsoktól, akiket nagy köszönet illet a példamutató és önzetlen szakmai oktatásért, valamint azért a kedves és baráti légkörért, amilyen módon a kissé megilletődött, vidékről érkező kollégáikat fogadták.


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.