hirdetés

Kóstolt már fekete fagyit?

Ha nem, eljött az ideje. Fekete fagylalt bemutatóra invitált bennünket az m-GEL Kft és az újpesti Andretti Cukrászda június 4-én: fekete tölcsérben, fekete kókusz és fekete csokoládé fagylalt kóstolásával kecsegtettek. Most őszintén, ki tudna ennek ellenállni?

hirdetés

Kiderült, szinte már csak mi, magyarok vagyunk lemaradva fekete fagyi-terén a világ gasztrotérképén, ugyanis két év óta Amerikában, majd ideát, az öreg kontinensen is óriási divattá vált a fekete színű fagylalt. Legalábbis erről számolt be a meghívott nagyérdeműnek, meg a mutatóba jelen lévő népes celebtársadalomnak Vincze Annamária, akinek lelkesedése hozta a magyar határokon belülre a fekete hidegséget. Ő értekezett a világhálón keresztül egy amerikai cukrásszal, vajon miképp állítják elő a tengerentúlon ezt a különleges édességet, majd oltalom alá is tétette idehaza a fekete fagyit, és egyben formavédett is lett mind a lágy, gépből tölthető, mind a gombócos változat.

Ezt már a fagyit előállító és forgalmazó cég, a m-GEL Kft képviselőjétől tudtuk meg, aki azt is elárulta, amikor a fekete fagyi ötletével kereste őket meg először Annamária, a következőképp reagált: ez egy marhaság! De aztán osztott, szorzott, utánanézett, végül hagyta magát meggyőzni, és belevágtak a fagyi elkészítésébe. A megfelelő íz és állag kikísérletezése azért nem volt egy leányálom, mesélte, hiszen nem az eredeti amerikai recept alapján készítik (ott nem kókuszt, hanem lime-ot és rumot használnak az ízesítéshez), ugyanis a magyar ízvilágnak kell megfelelnie az új terméknek.

Tulajdonképpen egy fekete kókuszból és fekete csokiból álló fagyi született, kókuszból kivont, természetes színezékkel, természetes édesítószerek felhasználásával. Jó hír, hogy a különféle allergiákban szenvedőknek is készítettek egy változatot szűrt almacukor hozzáadásával, fehércsoki és kókuszkoncentrátummal, amelyről – kóstoltuk, úgyhogy tanuk vagyunk rá -, senki nem mondaná meg, hogy „mentes” változat, azaz ugyanolyan különlegesen finomízvilágú, mint a normál változat.

A forgalmazó/előállító cég vezetője végül bevallotta, mivel szerinte az elkövetkező időszak „nagy durranása” lesz a fekete fagyi, sokan fogják majd másolni. Azonban attól, ha fekete fagyit kínálnak, de nem az ő receptúrájuk szerint – az valószínűleg olcsó és íztelen lesz. Viszont egy dologban mind a másolt, mind az eredeti megegyezik majd: fekete szájat varázsol annak, aki fogyasztja, de hát istenem, a trendi különlegességért valamit áldozni is kell.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk