hirdetés

Lőttek a kapszulás kávé piacnak?

Hamburg csökkenteni kívánja a város ökolábnyomát és klímabarát szemléletmód felé terelni vállalkozásokat és a lakosságot. A német város vezetése 150 oldalban részletezte, milyen intézkedéseket vezet be a környezet védelmére: például nincs többé kapszulás kávé, egyszer használatos esernyő és klórtartalmú tisztítószer. Azt akarják ezzel elérni, hogy mások is kövessék példájukat - írja az origo.hu.

hirdetés

A határozat tiltólistára tette azokat a termékeket, amelyek bizonyítottan nagy környezeti terhelést rónak a földre, és amelyek árusítását és vásárlását nem támogatják. Ezek közé tartoznak az alumíniumból készült kávékapszulák, az egyszer használatos, silány minőségű esernyők, a PET-palackos ásványvizek és a klórtartalmú tisztítószerek, de a magas károsanyag-tartalmú falfestékeket sem tolerálják - írja az origo.hu.

(forrás: [origo], Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk