hirdetés

Magyarország a World Travel Market-en

Ismét találkoznak Londonban a turisztikai szakma döntéshozói, szervezetei, szolgáltatói, a turisztikai média, valamint a szakoktatás képviselői a világ egyik legnagyobb szabású turisztikai vására, az idén 32. alkalommal megrendezésre kerülő World Travel Market (WTM) keretében. A november 7-10. között zajló rangos eseményen – amelyen több mint 5 ezer kiállító és közel 48 ezer turisztikai szakember vesz részt – Magyarország turisztikai kínálata is bemutatkozik méghozzá az idei évben számos díjjal kitüntetett, rendkívül impozáns nemzeti standon, a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében.

hirdetés

A világ egyik legrangosabb utazási vásárán, Magyarország turisztikai kínálatát a Magyar Turizmus Zrt. mellett 22 magyar társkiállító (szállodák, utazási irodák, programgazdák és szakmai szervezet) képviseli. A 210m2-es nemzeti stand valamennyi látványelemével magyarországi termálfürdőzésre csábítja az utazókat, és mindez – a korábbi vásári megjelenésekhez hasonlóan – várhatóan nagy tetszést arat majd mind a turisztikai szakma mind pedig a nagyközönség körében. Az impozáns megjelenést idén is különleges attrakciók fokozzák. Egy új technológiának köszönhetően, virtuálisan a Nemzeti Galéria tetején találhatják magukat az utazni vágyók, ahonnan gyönyörű budapesti panoráma tárul eléjük. A látogatók, a kamera alapú kibernetikus vezérlés segítségével, karjuk előrenyújtásával és a képernyő előtti lépegetéssel, saját maguk irányíthatják mozgásukat a budapesti látnivalók között: a panorámakép részleteit kinagyíthatják, de akár a Parlament ablakán is „benézhetnek”. Budapesti kikapcsolódásra csábítanak a Budapest Winter Invitation kampány kisfilmjei is, melyeket a stand kivetítőin folyamatosan láthatnak az érdeklődők. A látogatók hazánk turisztikai kincseibe a gourmet sarokban is belekóstolhatnak, ahol ízletes, magyaros falatkákkal és borkóstolóval várják a gasztronómia és hazánk általános turisztikai kínálatának „rajongóit”.

Magyarország nagyszabású turisztikai megjelenésének alkalmából a WTM-en részt vesznek a Magyar Turizmus Zrt. vezetői, Horváth Gergely vezérigazgató, Dudás Krisztina marketingigazgató és Hrabovszky Zsolt nemzetközi értékesítés ösztönzés igazgató is, akik a helyszínen szakmai tárgyalásokat folytatnak és sajtóinterjúkat adnak. A magyar standot felkeresi továbbá Horváth András az Országgyűlés sport és turizmus bizottságának tagja, valamint a Magyar Turizmus Zrt. tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Fejlesztési Bank képviseletében Baranyay László elnök-vezérigazgató és Németh Lászlóné vezérigazgató-helyettes.

A hazai szakemberek a vásár első napján, november 7-én egy szakmai fogadáson vettek részt a kiállítás területén, a brit turisztikai szakma jelentős képviselőivel, a Magyar Turizmus Zrt. londoni képviseletének szervezésében.

Másnap, november 8-án pedig egy rendhagyó és nagyszabású sajtótájékoztató keretében mutatkozik be Magyarország a nemzetközi sajtó előtt. A sajtótájékoztató központi témája, a Wellness Tourism Worldwide (WTW) és az MT Zrt. együttműködésében, a WTM-en debütáló nemzetközi egészségturisztikai tanulmány, melynek különlegessége, hogy számos magyarországi példán keresztül ismerteti a gyógy- és wellness-turizmus aktuális világtrendjeit.

A „4WR: Wellness for Whom, Where & What? Wellness Tourism 2020” címmel megjelent új, wellness-turizmus globális és lokális trendjeit és lehetőségeit párhuzamosan elemző tanulmány a wellness-turizmusban érdekelt befektetőket, fejlesztőket, menedzsereket és döntéshozókat kívánja segíteni az egyedi versenyelőnyökre való építkezésben és a szokásos hibák elkerülésében. A jelentés bemutatja az elmúlt tíz év legnagyobb lehetőségeit annak érdekében, hogy jobban meghatározhatóak legyenek az új termékfejlesztési stratégiák.

A tanulmányt, a készítő WTW társalapítója, Puczkó László ismerteti a nemzetközi sajtó előtt. Előadásában kifejti, hogy Magyarország egyedülálló természeti adottságokkal és egészségturisztikai szolgáltatásokkal rendelkezik és maximálisan kihasználja a gazdag gyógyturisztikai hagyományaiban és kulturális örökségében rejlő lehetőségeket. Kitér arra is, hogy a turisztikai ágazatok és a kormányzat képviselői is egyetértenek abban, hogy a wellness-turizmus kulcsfontosságú eszköz mind a fogadóterület lakossága, mind pedig a látogatók jólétének és életminőségének a fejlesztésében. „Magyarként nagy öröm számomra, hogy ezzel a kutatással is Magyarországra mint piacvezető egészségturisztikai desztinációra irányíthatom a figyelmet” – teszi hozzá.

Camille Hoheb, a WTW alapítója, november első hetében tett budapesti látogatása során a Magyar Turizmus Zrt.-nek elmondta: tárgyalásai megerősítették abban, hogy Magyarország elismerést érdemel az egészségmegőrzést segítő, termálvízre épülő munkáltatói juttatások rendszerének kialakításáért, valamint az egészséggel kapcsolatos turisztikai szolgáltatások demokratizálódásában játszott szerepéért. További információ: www.wellnesstourismworldwide.com

A Magyar Turizmus Zrt. az idei évtől, Magyarország egyedi termékelőnyére, a felszín alatti vízkincsre és az ehhez hitelesen kapcsolódó rekreációs turizmusra építi a külföldi turisztikai márkakommunikációt. Magyarország a világ első öt, termálvízben leggazdagabb országa közé tartozik. A gyógyvizek változatos összetétele, gyógyhatásuk sokfélesége, a gyógyvízzel történő egészségmegőrzés, a gyógyítás és rehabilitáció területén szerzett tapasztalat és szaktudás komoly versenyelőnyt jelent. A gyógy- és termálforrások az ország területének 80 százalékát lefedik. Bár a víz koncepciója alá nem helyezhető el közvetlenül minden turisztikai termék, fürdőink kulturális és földrajzi értelemben egyaránt széles területet fognak át, lehetőséget kínálva a kulturális, vallási, bor- és gasztronómiai, illetve az aktív- és ökoturizmus kapcsolódó megjelenítésére.

Nagy-Britannia Magyarország harmadik legfontosabb küldőpiaca. A KSH 2010. évi végleges statisztikai adatai szerint a szigetország utazói 13,6%-kal több, összesen közel 510.000 vendégéjszakát töltöttek el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, az előző évhez képest.

A legfrissebb, 2011. január-augusztusi statisztikai adatok szerint a brit vendégek közel 352 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az idei év első kilenc hónapjában, ami 2%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A szigetország utazóinak körében Budapest ismerete a legjellemzőbb, köszönhetően az utóbbi években elindított fapados légitársaságoknak és városnéző utaknak. Fővárosunk mind a fiatalabb, mint pedig a középkorú és idősebb párok körében népszerű, divatossá váló, „trendi” célállomást jelent.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk