hirdetés

Megjelent Lukács István Séf című könyve

„A könyv egy társadalmi problémára ad választ, ami égetően fontos kérdés a vendéglátásban – mondta beszédében Asztalos István, a Kortárs Gasztronómiai és Kultúrális Egyesület elnöke, egyúttal az Oldalasmagazin főszerkesztője.

hirdetés

Az ünnepi ceremónia, megemlékezéssel kezdődött, ugyanis ez a nap, szeptember 23-a jeles dátum a hazai vendéglátás történetében. Ezen a napon született Gundel Károly, a magyar gasztronómia és vendéglátás valaha élt legnagyobb alakja, akinek szerepe és jelentősége még ezen a napon sem vitatható.

Egyik feljegyzett mondása szerint: „A magyar történelemben még igen nagy művelődéstörténeti terület hever kiaknázatlanul, márpedig népünk múltjának teljes és tökéletes megismerése megmunkálásuk nélkül hiányos.” Ennek a „megmunkálásnak” az igényével született meg most a Lukács István Séf című könyv, amely a Gundel Károly utáni korszak kiemelkedő, kortárs konyhafőnökének, Lukács István séf úrnak önéletrajzi ihletésű műve.

A rendezvényt többek között megtisztelte jelenlétével Dr. Kiss János, a szakácstudományok doktora, a Hyatt Corporation nyugalmazott alelnöke, a könyv előszavának szerzője, Dr. Deák Imre, a Danubius Hotels vezérigazgatója, Dr. Bolgár András, a Danubius Hotels Group korábbi vezérigazgató helyettese és dr. Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi turizmusért felelős helyettes államtitkára.

Dr. Kiss János elmondta, hogy milyen szoros barátság köti Lukács Istvánhoz. Elmondta, hogy határozott véleméyne szerint a Séf Magyarország elsőszámú szakembere volt évtizedeken át, de hiszi, hogy világviszonylatban is a legszűkebb élvonalba tartozott.

Az ünnepelt Lukács István, láthatóan meghatódva mondta el, hogy számára egészen meglepő volt látni, hogy ennyien eljöttek a könyvbemutatóra, nem számított ilyen pozitív fogadtatásra. Rövid beszédében az összefogásra az egymás segítésére szólította fel a jelen lévőket. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai