hirdetés

Minden várakozást felülmúlt a SIRHA Budapest

Sirha Budapest kiemelkedő sikerrel párosította a világszínvonalú programokat az átfogó nemzetközi kínálattal. A magas minőségű szakkiállítás több mint 20.000 szakmai látogatót és 400 kiállítót vonzott a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba. A sikeres rendezvény következő kiadása 2018. tavaszán várja majd a látogatókat.

hirdetés

400 kiállító 19 országból

A Sirha Budapest kiállítás célja volt, hogy átfogó kínálatot nyújtson az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar képviselői számára A kiállítás három napja alatt a szakmai látogatók egy igazán egyedi rendezvényen találhattak meg mindent, ami a saját üzleti vállalkozásukhoz szükséges. 400 kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait az élelmiszerektől és italoktól kezdve a terítékeken, dekorációkon és higiéniai termékeken át a hotelek, éttermek és csomagolóipari cégek kínálatáig. A kiállításon a látogatóknak lehetőségük nyílt hazai termékek kóstolására is a külön erre kialakított területen, hogy felfedezhessék a kistermelők egyedi termékeinek lenyűgöző ízeit.

20.000 szakmai kiállító a rendezvényen

A Sirha Budapest kiállítás több mint 20.000 szakmai látogatót vonzott a vendégládás és élelmiszeripar területéről. A látogatók 24%-a étterem és vendéglátóiparból, 16%-a élelmiszeriparból, 15%-a sütő-, illetve cukrásziparból, 14%-a kereskedelemből, 10%-a szállodaiparból és 8% szolgáltatóiparból érkezett. De még ennél is fontosabb, hogy a látogatók 38%-a tulajdonos vagy cégvezető, 23%-a értékesítő és beszerző, 12%-a, pedig séf, cukrász és pék.

Hihetetlen programkínálat számtalan versennyel és bemutatóval

A Sirha alapötlete, hogy kombinálja a szakmai kiállítást a versenyekkel és bemutatókkal, melyek hozzájárulnak a kiállítás sajátos üzleti hangulatához.  

Bocuse d’Or európai döntő, a szakácsversenyek olimpiája

Május 10 és 11 között a kiállítás látta vendégül a Bocuse d’Or európai döntőjét, a híres nemzetközi szakácsversenyt, melynek nézői Európa 20 legjobb szakácsának megmérettetését követhették figyelemmel. A világhíres séfek; Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or európai döntőjének elnöke, Serge Vieira, a zsűri elnöke, Rasmus Kofoed, tiszteletbeli elnöke a verseny során Széll Tamás munkáját értékelte Európa legjobbjának! A nagy tekintélyű zsűri összesen 11 csapatot választott ki, akik képviselhetik országukat a lyon-i világbajnokságon 2017 januárjában.

Versenyek, bemutatók és konferenciák a kiállítás minden területéről

A Kolonics Zoltán által második alkalommal szervezett Sirha Budapest Desszert Versenyen négy különböző kétfős csapat vett részt, akiknek egy-egy gyümölcstortát, csokoládés tányérdesszertet és artisztikát kellett bemutatniuk. A verseny Korponai Péter (Desszert.Neked) és Mártha Róbert (Costes) csapata nyerte, de a Legjobb Tányérdesszertért és Legjobb Artisztikáért járó díjat Nagy Anna (Salon Restaurant Budapest) és Berta Gréta (Kempinski Hotel Corvinus Budapest), második helyen végző csapata vihette haza.

A kiállításon megrendezett Magyar Barista Bajnokságon dőlt el, hogy Brewers Cup kategóriában Schreiber Nikolett, Barista kategóriában, pedig Deák József képviselheti majd hazánkat a dublini Barista Világbajnokságon.

A pékipar szintén előtérbe került a rendezvény három napja alatt, hiszen a Kreativ Pékfórumon bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, interaktív előadások várták a látogatókat olyan témákkal, mint a technológiai újdonságok, kreatív alapanyagok, továbbképzési lehetőségek és fejlődési pontok a szakmán belül.

A Konferencia teremben kerekasztal-beszélgetések zajlottak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének szakembereivel olyan témákban, mint a mai gasztronómiai trendek, vezetői szemléletek, a Michelin csillag hasznossága vagy az étlapkészítés.

A közétkeztetés kérdése is része volt a konferenciaprogramnak az az ÉLOSZ által szervezett Élelmezésvezetők Napján. A Future Store standon a látogatók felfedezhették a kereskedelemben használt legújabb technológiákat és termékeket, hogy ezeket később sikerrel hasznosíthassák saját üzletük fejlesztésében.

Trendek és innovációk

A Sirha kiállítás szellemiségének megfelelően a Sirha Budapest is több jövőbemutató trendet és termék innovációt mutatott be a szakmai közönségnek. World Cuisine Summit Frédéric Loeb, az elismert francia jövőkutató mutatta be a vendéglátóipar globális trendjeit a hazai trendekre fókuszálva, majd vitafórumot tartott a legismertebb magyar véleményformálókkal a napi üzleti tevékenységük során szerzett tapasztalataikról.  

A Sirha Budapest a Trade Magazinnal közösen második alkalommal hirdette meg Innovációs Termékversenyét, melyen nagydíjat kapott a Sága Foods Zrt. csomagolóipar és logisztika kategóriában, az eisberg Hungary Kft. élelmiszer és ital kategóriában, az m-GEL Hungary Kft. sütőipari-, és cukrászati termékek kategóriában, a Kaba Zrt. szállodaipari termékek, bútorok, dekoráció, teríték kategóriában, a JRK Waste Management Hungary Kft. technológiák kategóriában.

Networking lehetőségek

És végül, de nem utolsó sorban a Sirha Budapest lehetőséget biztosított az élelmiszeripar, pékipar, cukrászipar valamint a HoReCa szektor valamennyi képviselője számára, hogy az Enterprise Europe Network által szervezett üzletember-találkozón személyes megbeszéléseket bonyolítsanak le az iparági szereplőkkel, hogy bővíthessék beszállítói és vevőköreiket illetve új üzleti együttműködéseket kezdeményezhessenek. A találkozóra összesen 112 résztvevő regisztrált előzetesen 10 különböző országból, akik összesen 141 találkozón vettek részt.

Az üzletember találkozó mellett a Sirha Budapest hosted buyer programot is indított.

Az elmúlt 30 évben a Sirha Lyon kiállítás vált az élelmiszeri és vendéglátó ipari események alapkövévé. Minden második évben a franciaországi Lyon-ban a Sirha összehozza az étterem és hotelipari szakmát. A 2015-ös Sirha Lyon kiállításon 3.045 kiállító és márka, 189.028 szakmai látogató, 19.715 séf, és 992 újságíró vett részt a világ minden pontjáról. Szintén a Sirha kiállítás volt a helyszíne 19 különböző nemzetközi versenynek, egyedülálló inspirációforrást nyújtva a szakembereknek. A lyon-i rendezvényen kívül a Sirha márkát a világ több pontjára is kiterjesztették, többek között Genfbe, Rió de Janeiróba, Isztanbulba és Budapestre!

SIRHA BUDAPEST 2016 SZÁMAI

  • 400 kiállíó
  • 20.093 szakmai látogató
  • 4 nagy verseny – Bocuse d’Or európai döntő, Magyar Barista Bajnokság, Sirha Budapest Desszert Verseny, Innovációs Termékverseny
  • 20 résztvevő ország a versenyeken
(forrás: Vendég & Hotel Online, Hungexpo)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai